Zelensky sier ingen motoffensiv før Vesten sender flere våpen

0
Illustrasjon: Southfront

Han sier den militære situasjonen i Øst-Ukraina «ikke er veldig bra»

Av Dave DeCamp, Anti-War, 26. mars, 2023

Dave DeCamp.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa lørdag at Ukrainas motoffensiv ikke kan begynne før USA og andre vestlige land sender mer våpen og ammunisjon.

På spørsmål om en mulig motoffensiv i et intervju med den japanske avisen Yomiuri Shimbun, sa Zelensky at Ukraina ikke kan «starte ennå» og ikke kan «sende våre modige soldater til frontlinjen uten stridsvogner, artilleri og langdistanseraketter».

«Vi venter på mottak av ammunisjon fra våre samarbeidsland. Hvis det er politisk vilje, kan man finne måter å hjelpe oss på. Vi er i krig og kan ikke vente», la han til. Han sa at den militære situasjonen i Øst-Ukraina «ikke er veldig bra» på grunn av mangel på ammunisjon.

Ukrainske og russiske styrker kjemper fortsatt om den østlige Donbas-byen Bakhmut, der begge sider bruker enorme mengder ammunisjon. Zelensky sa at de russiske troppene bruker tre ganger så mye ammunisjon som den ukrainske siden.

Zelenskys kommentarer er ekko av hva en høytstående ukrainsk regjeringsrepresentant fortalte The Washington Post på betingelse av anonymitet, tidligere denne måneden. Tjenestemannen fortalte Post at Kiev ikke har «folk eller våpen» til å gjennomføre en motoffensiv.

Ukrainske soldater som kjemper ved fronten har fortalt flere medier at de blir sendt inn i det som har blitt kjent som «kjøttkvernen» i Bakhmut, med lite støtte og ammunisjon. Nye vernepliktige blir også sendt i kamp med knapt noen trening.

USA og dets allierte har lovet mye ny militærhjelp til Ukraina de siste månedene, men Zelensky fortsetter å si at det ikke er nok. Biden-administrasjonen ønsker at Ukraina skal lansere en motoffensiv for å oppnå territorielle gevinster i vår, men utsiktene virker nå usannsynlige.

Illustrasjon: Southfront

Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Zelensky Says No Counteroffensive Until the West Sends More Weapons

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelDe små stegene på vei mot et diktatur
Neste artikkelHva skal jeg velge?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.