Zelensky bruker politi for å tømme ortodokst kloster

0
Pechersk Lavra

Prester i Pechersk Lavra har frist til onsdag å forlate klosteret, men sier at de ikke kommer til å dra noe sted.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 28. mars, 2023

Dave DeCamp.

Ukrainsk politi i Kiev forbereder seg på å kaste ut ortodokse prester som nekter å forlate et historisk klosterkompleks kjent som Pechersk Lavra eller huleklosteret.

Innsatsen er del av et bredt tilslag mot den ukrainsk-ortodokse kirken (UOC), lansert av regjeringen til Ukrainas president Volodymyr Zelensky. UOC har historiske forbindelser til Russland, men er den største kirken i Ukraina, og har flere menigheter enn den tilsvarende navngitte ortodokse kirken i Ukraina (OCU), som ikke har noen tilknytning til Moskva.

I kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina fordømte UOC krigen og kuttet båndene til Moskva, men handlingene var ikke nok for Zelensky. Noen UOC-prester har blitt anklaget for å samarbeide med russiske tropper, og nå står mange overfor sanksjoner, kriminelle anklager og utkastelse.

De 500 UOC-prestene, nonnene og teologene som bor i Pechersk Lavra har fått frist til onsdag med å forlate klosteret, men de sier at de ikke kommer noen vei. «Jeg vil ikke dra med mindre jeg blir tvunget til det», sier Simeon, en ung munk, til The Times of London.

Simeon sa at politiet har uttalt at de ikke ville bruke makt for å kaste ut prestene, men det er ikke klart hva som vil skje når fristen kommer, og de ikke har forlatt klosteret. Politiet og medlemmer av det ukrainske kulturdepartementet har stått vakt utenfor Pechersk Lavra i en uke for å holde øye med hva noen mennesker som forlater klosteret tar med seg ut.


Denne artikkelen ble først publiser av Anti-War:

Zelensky to Clear Out Orthodox Monastery With Police

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelSenatet i USA ønsker ikke mer tilsyn med milliardene som sendes til Ukraina
Neste artikkelNorge er i krig og da skal alle mene det samme
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.