Videoklipp av løgnene før invasjonen av Irak: Etter Cheney / Bush – Fra Biden til Powell til Pelosi

0
Goshka Macuga, "Colin Powell" — bronse og betong, 2009

Av Sam Husseini, 19 mars 2023

Sam Huseini.

Det var ikke bare så mange løgner om Irak, men det er løgner om løgnene.

Løgnene svelget faktisk kulturen.

Det er den latterlige løgnen om at det hele var en uskyldig feil, dårlig etterretning. Eller det amerikanske etablissementet ble lurt av et par irakere.

Det er løgnen om at det var en fiasko, da det i kalde, machiavelliske termer var en suksess, som Katharine Gun bemerket i intervjuet mitt med henne 18. mars 2023.

Det er løgnen om at vi først fant ut at Bush løy etter krigen. Jeg husker mange Soros-finansierte grupper presset dette etter invasjonen. En total løgn, det var klart Bush og co løy før invasjonen. Jeg la ut en rekke pressemeldinger på den tiden: «White House Claims: A Pattern of Deceit» og «Bush’s War Case: Fiction vs Facts at Accuracy.org/bush» og «US Credibility Problems» og «Tough Questions for Bush on Iraq Tonight

Det er løgnen om at Bush og Cheney startet løgnene. Nei, de går i det minste tilbake til Clinton-administrasjonen, og uten tvil til den nå «respektable» første Bush-administrasjonen, se min artikkel om Albright.

Biden presiderte over riggede høringer om Irak, men han hevdet nylig da han snakket om den russiske invasjonen av Ukraina: «Ideen om at over 100.000 soldater ville invadere et annet land, siden andre verdenskrig har ingenting slikt skjedd.»

Biden er faktisk en stor grunn til hvordan løgnene svelget kulturen, og det er en fordømmende anklage mot samfunnet at han skulle bli valgt til president:

Bidens kanskje største løgn var fra april 2007. Han hevdet på «Meet the Press» om Saddam Husseins påståtte masseødeleggelsesvåpen: «Det virkelige mysteriet er, hvis han, hvis han ikke hadde noen av dem igjen, hvorfor sa han ikke det?» Selvfølgelig sa Hussein akkurat det, og hans påstander ble latterliggjort og avvist av Biden og hans like. Bidens løgner var interessant nok nært parallelle med John Kerrys og store deler av etablissementsmediene. Jeg prøvde å stille spørsmål til Biden i januar 2007, han avviste kritikken av hans riggede høringer og nåværende utenriksminister Tony Blinken blandet seg inn, og hevdet absurd nok at «alle vanskelige spørsmål ble besvart» under Bidens høringer.

I en presidentdebatt i juli 2019 hevdet Biden: «Fra det øyeblikket ‘sjokk og ærefrykt’ startet, fra det øyeblikket, var jeg imot innsatsen, og jeg var frittalende like mye som noen i det hele tatt i Kongressen.» Faktisk:

Og det var selvfølgelig andre:

Powell, som McCain, ville gjøre et flott show av å være angivelig mot tortur, men han brukte faktisk falske tilståelser hentet fra tortur, i sin beryktede presentasjon i FN, og nektet å erkjenne det noen år senere da jeg spurte ham:

Pelosi spilte en bemerkelsesverdig rolle, som andre «liberale» som nominelt stemte mot å autorisere invasjonen, men sto på løgnene for å drive den fram, og deretter sørget for at Bush aldri ble stilt til ansvar, og sørget for at systemet fortsatte:


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Sam Huseini:

Video Clips of Iraq Invasion Lies: Beyond Cheney/Bush — From Biden to Powell to Pelosi (substack.com)

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelResultater av Kinas president Xis statsbesøk til Russland
Neste artikkelOm USAs drone som havnet i Svartehavet
Sam Huseini
Sam Husseini er en jordansk-palestinsk forfatter og politisk aktivist. Han er kommunikasjonsdirektør for Institute for Public Accuracy, en Washington-basert ideell gruppe som fremmer progressive eksperter som alternative kilder for mainstream mediareportere. Han har tidligere jobbet i den amerikansk-arabiske antidiskrimineringskomiteen og i medieovervåkningsgruppa Fairness and Accuracy in Reporting. Husseini har skrevet artikler for en rekke publikasjoner, inkludert CounterPunch, The Nation, The Washington Post, USA Today og Salon.