Krigstruslene mot Mexico og USAs støtte til narkokartellene

0

Som meldt i en annen artikkel i dag sa senator Lindsay Graham at han var beredt til å innføre lovgivning for å «sette scenen» for amerikansk militærintervensjon i Mexico.

Dette har ingenting med narokartellene å gjøre og alt å gjøre med at den herskende klassen i USA frykter at den er i ferd med å miste grepet over Mexico.

Mexicos president: – Mot invasjoner, sensur og svartelister

Som et land som har blitt invadert tidligere, av USA i 1914, «kan vi ikke akseptere» flere invasjoner, sa Mexicos president Andrés Manuel López Obrador (AMLO).

«Ikke fra Russland i Ukraina eller fra Kina i et annet land eller fra USA i noe annet land,» sa den meksikanske lederen. «Nei til invasjoner! Ja til respekt for suverenitet og til folkenes uavhengighet,» la han til.

López Obrador nektet også for å ha vært i kontakt med enten Vladimir Putin eller Volodymir Zelensky de siste dagene.

Han utelukket også muligheten for at Mexico innfører økonomiske sanksjoner mot Russland, i motsetning til de fleste vestlige land.

«Vi kommer ikke til å ta noen økonomisk gjengjeldelse fordi vi ønsker å opprettholde gode relasjoner med alle regjeringer i verden og vi ønsker å være i en posisjon til å kunne snakke med partene i konflikt,» forklarte AMLO.

«Fentanyl er ikke vårt problem, det er USAs problem»

AMLO sa: «Her produserer vi ikke fentanyl, og vi har ikke forbruk av fentanyl,» sa López Obrador. «Hvorfor tar de (USA) ikke seg av sitt eget problem med sosialt forfall?»

CIAs støtte til narkokartellene

Det er svært hyklersk av USA å vise til Mexicos ansvar for narkokartellene. New American skrev i 2011:

Central Intelligence Agency var nært involvert i den føderale regjeringens beryktede «Operation Fast and Furious»-opplegg for å sende amerikanske våpen til meksikanske narkotikakarteller samtidig som de jobbet med andre byråer som tillater at narkotika fraktes over grensa, ifølge en rekke eksplosive rapporter.

En Washington Times-artikkel siterer en ikke navngitt CIA-kilde og mer enn antyder at amerikanske tjenestemenn aktivt hjalp organisasjoner som Sinaloa-kartellet med våpen og immunitet i et forsøk på å stanse Los Zetas. Det er fordi, ifølge stykket, har det mektige og brutale kriminelle Zetas-syndikatet potensialet til å styrte regjeringen i Mexico – og kanskje planlegger å gjøre det.

Tilsynelatende spilte det hemmelighetsfulle amerikanske etterretningsbyrået også en nøkkelrolle i å skape og bruke den amerikanske regjeringas våpenprogram for å bevæpne visse kriminelle organisasjoner.

Mexico er også kjent for å støtte Julian Assange, noe som også åpenbart er en torn i sida for USA.

Mexico ærer Julian Assange  

Det handler ikke om narkotika. Det handler om at Mexico orienterer seg mot Det globale sør, og det oppfatter Washington som en «eksistensiell trussel», for å låne et begrep fra en debatt vi kjenner.

Forrige artikkelFrankrike taper posisjonene sine i Afrika fortere enn Macron kan si «FrancAfrique»
Neste artikkelRødt på feil kurs