Italia og Ungarn vedtar lover for å beskytte innbyggerne mot insekter i mat

0
Fra forsida til en rapport fra FAO

Den europeiske unionen (EU) har bestemt at melormen er trygt for folk å spise, og det vil snart komme på markedet som en ”ny mat”. Det er World Economic Forum som melder dette. De skriver videre:

EU-forskere sier at ormene, spist hele eller i pulverform, er proteinrike, mens FNs mat- og jordbruksorganisasjon sa at spiselige insekter «inneholder protein av høy kvalitet, vitaminer og aminosyrer for mennesker «.

I tillegg til å være en næringsrik matkilde, bruker insekter færre ressurser enn tradisjonell husdyr . Det er selvfølgelig mange deler av verden der insekter allerede er en del av hverdagens kosthold. Industrialisering av produksjon og forbruk kan åpne for nye veier for å mette verdens voksende befolkning og lindre noe av miljøtrykket forårsaket av konvensjonelt jordbruk.

Globalistene har innledet en krig mot tradisjonelt landbruk, og som et ledd i dette har de satt i gang med en storstilt offensiv for å bokstavelig talt tvinge insekter og larver ned gjennom halsen på folk.

Les: EU-kommisjonen: – Spis mark og insekter!

Gourmetmat til eliten – insekter til massene

De vil tydeligvis at vi skal leve av larver, insekter og kunstig kjøtt

Ungarn og Italia vil beskytte innbyggerne mot insektene

Ungarn har vedtatt strengere regler mot hemmelig insektifisering av matvarer. Landbruksministeren István Nagy kunngjorde på sitt sosiale medienettsted at de nå krever at matvarer som inneholder insektproteiner skal bære etiketten  «Advarsel! Mat som inneholder insektproteiner»  og må vises separat fra andre produkter,

Ministeren understreket at regjeringa ønsker å beskytte ungarske forbrukere mot matvarer som inneholder insektprotein godkjent av Brussel gjennom strenge produktmerking og adskillingsregler.

Ungarn var det eneste medlemslandet som ikke støttet EUs intensjon om å la insekter markedsføres som mat og matingredienser i EU.

Italia har forbudt insektmel i pastaen sin, melder The Times. «Den økende bruken i matlaging av mel laget av sirisser, gresshopper og insektlarver har møtt hard motstand i Italia, der regjeringa skal forby bruken i pizza og pasta og skille det ut i supermarkedshyllene.»

I en fersk undersøkelse utført av Coldiretti og Ixè, erklærte 54 % av de intervjuede seg mot bruk av insekter i mat, mens 24 % rapporterte å være likegyldige en slik bruk. Bare 16 % var for, mens 6 % foretrakk å ikke svare.

Hva gjør norske myndigheter?

Det var et retorisk spørsmål. Vi kan knapt huske sist ei norsk regjering ikke hoppet når EU blåste i fløyta. Vi vil presisere spørsmålet: Hva sier Senterpartiet, SV og Rødt? Vil de også tvangsfôre forbrukerne med insekter og larver?

Les: The possible dangers of eating insects

Denne rapporten fra FAO drøfter helsefarer og helseproblemer knyttet til bruk av insekter som menneskeføde, spesielt i kapittelet Food safety characterization of insects (s.15)

Det er helt klart at masseproduksjonen av insekter og larver som menneskeføde ikke kommer fordi forbrukerne har kevd det eller fordi det er noen saklig eller ernæringsmessig grunn til det.

Dette er en del av agro-gigantenes krig mot landbruket for å fordriver den landbrukstradisjonen som er utviklet på kloden i mer enn titusen år og erstatte den med en teknologisk orientert industriproduksjon.

Dette er den samme krigen som den nederlandske regjeringas krig mot bøndene i landet. Sentralt i denne krigen mot mennesker og natur står milliardærklubben World Economic Forum, som lenge har pusjet insekter til mat – for massene vel å merke.

Forrige artikkelHva skjer på østfronten?
Neste artikkel«Jeg betaler ikke!»