Seymour Hersh: Det kommer flere bombeskrell

0

I en artikkel på sin Substack-side skriver den legendariske Pulitzerprisvinneren Seymour Hersh at hans bombe av en artikkel om hvordan USA og Norge sprengte gassrørledningene fra Russland til Tyskland bare er første del av en større journalistisk avsløring. Hans korte oppfølger har tittelen The Crap on the Wall, som vel kan oversettes med Dritten på veggen.

Seymour Hersh.

Dette er en kort kamprapport fra slagmarka her og i utlandet i kjølvannet av utgivelsen forrige onsdag av historien min om Joe Bidens beslutning om å sprenge Nord Stream-rørledningene.

Først, tusen takk for den interessen så mange har vist for hva pipelinehistorien handlet om: en veldig farlig presidentavgjørelse. Dere er fornuftige lesere.

Jeg er en gammel ringrev når det gjelder å slippe eksplosive historier som er basert på avsløringene fra kilder jeg ikke navngir, og ikke kan navngi. Det er et mønster for responsen fra mainstream media. Den dateres tilbake til min gjennombruddshistorie: Avsløringa av My Lai-massakren. Den historien ble publisert i fem deler, over fem uker i 1969, av den underjordiske mediegruppa Dispatch News. Jeg hadde prøvd å få tak i de to viktigste magasinene i USA, Life and Look, for å publisere historien, uten hell. Redaktører i begge publikasjonene hadde tidligere invitert meg til å skrive litt frilans for dem, men de ville ikke ha noe å gjøre med en historie om en massakre begått av amerikanske soldater.

Det var en skremmende tid for meg, med tanke på min tro på yrket jeg hadde valgt. Jeg fikk lov til å lese og kopiere for hånd mye av hærens originale siktelse som anklaget en trist sekondløytnant ved navn William L. Calley Jr. for overlagt drap på 109 «orientalske» mennesker. Jeg hadde også sporet opp Calley, hærens eneste mistenkte, og intervjuet ham på en base i Georgia – der han var bortgjemt – og fått hans uttalelse om at han bare gjorde det han ble beordret til.

Gitt alt dette, ble jeg mer enn litt rystet – si heller livredd – over at seniorredaktører ved framtredende magasiner ikke klarte å kaste seg over en historie som ville få internasjonal oppmerksomhet, spesielt når disse redaktørene hevdet at de beklager krigen og ønsker at den skal ta slutt.


Følg med. Det kommer mer fra den gamle ringreven.

Forrige artikkelNorges soning for Nord Stream-sabotasjen
Neste artikkelSveits fastholder sin nøytralitet: Sveitsiske banker beslaglegger ikke russeres formuer