70 prosent av Kongressen i USA bestukket av BigPharma

0

Medlemmer av Senatet og Representantenes hus i USA blir rikelig betalt av de farmasøytiske gigantene. En analyse viser at i koronaåret 2020 var det 72 av Senatets 100 senatorer og 302 av de 435 medlemmene av Representantenes hus som ble betalt av BigPharma. Det er 70 prosent. Det er derfor ikke noe overraskende at Kongressen alltid gjør som de farmasøytiske selskapene ønsker til tross for at de er de notorisk mest forbryterske selskapene i USA.

Det var institusjonen STAT, eid av The Boston Globe, som påviste dette.

I artikkelen More than two-thirds of Congress cashed a pharma campaign check in 2020, new STAT analysis shows skriver de:

Syttito senatorer og 302 medlemmer av Representantenes hus innløste en sjekk fra farmasøytisk industri foran valget i 2020. Dette representerer mer enn to tredjedeler av kongressen. Tallene kommer fram i en STAT-analyse av føderale data.

Pfizers politiske aksjonskomité (PAC) bidro alene med penger til 228 lovgivere. Amgens PAC donerte til 218, noe som betyr at hvert selskap bidro til å finansiere kampanjene til nesten halvparten av lovgiverne på Capitol Hill. Totalt ga sektoren 14 millioner dollar.

Omfanget av utgiftene fremhever legemiddelindustriens fortsatte innflytelse i Washington. Sjøl etter år med kritikk fra Kongressen og Det hvite hus over høye priser, er det fortsatt rutine for de folkevalgte som regulerer helsevesenet å godta sekssifrede summer.

Funnene i STAT-undersøkelsen av legemiddelindustriens politiske bidrag, kommer også rett etter et ekstraordinært år for farmasøytisk industri. I 2020 støttet den føderale regjeringen seg sterkt på legemiddelprodusenter for å utvikle Covid-19-vaksiner med lynets hastighet – og bidro til å rehabilitere industriens omdømme og politiske troverdighet i prosessen.

STAT har kartlagt hver enkelt pengeoverføring

Les også: Vaksineindustriens kriminelle rulleblad

STATs analyse inkluderer et interaktivt kart som lar leserne se bidragene mellom individuelle legemiddelindustri-PACer og stater, lovgivere og kongressdistrikter. Den bygger på en tidligere analyse STAT publisert før valget, og inkluderer nå fullstendige data for 2020.

Donasjoner fra selskaper som Pfizer og Amgen er blant de mest synlig utbredte.

Pfizer, som uten tvil spilte den største rollen i vaksinekjøpet i 2020, hadde også et vanvittig år politisk. I tillegg til å gi omtrent 1 million dollar til medlemmer av kongressen, skrev Pfizer også sjekker til 1048 individuelle kandidater til delstatspolitikere.

Også 2400 representanter i delstatsforsamlingene ble betalt av BigPharma: Pharma funded more than 2,400 state lawmaker campaigns in 2020, new STAT analysis finds

Stort sett var farmasøytisk industris utgifter på linje med andre store industrier. I følge en litt bredere oversikt over givere etter bransje ga mektige sektorer som advokatfirmaer, olje- og gasselskaper og kommersielle banker, litt mer enn farmasøytisk industri gjorde i 2020. Andre, som flyselskaper og tobakk, ga dramatisk mindre.

I Washington sier man: We have the best Congress money can buy.

Når man så Kongressen oppføre seg som ungjenter på rockekonsert under Vladimir Zelenskys tale lurer man på om utsagnet, enda så ironisk det er, treffer helt. Hadde det ikke vært en idé å late som om man respekterte velgerne i det minste?

Men ekspresident Jimmy Carter treffer i hvert fall:

Ekspresident Jimmy Carter: – USA er et korrupt oligarki

Forrige artikkelDebatt: Kinas kommunistiske utviklingsvei (veien til felleskapssamfunnet)
Neste artikkelMartin Luther King: Fiende av staten