Svindlet kunder for enorme summer – fortsatt helt i New York Times

0

FTX-medgründer Sam Bankman-Fried har kjørt selskapet sitt konkurs i det Bloomberg kalte «et av historiens største tap av formuer noensinne». Ned i sluket går også milliarder av dollar som selskapets kunder har satset i dette som er den største finansskandalen i USA siden Lehman Brothers.

Bankman-Fried figurerer blant talerne på The New York Times Deal Book Summit som skal gå av stabelen 30. november 2022.

Der er han oppført sammen med folk som Larry Fink, sjefen for verdens største investeringsfond BlackRock, Andy Jassy, sjef for Amazon, Benjamin Netanyahu, Mark Zuckerberg, sjef for Facebook/Meta, USAs finansminister Janet Yellen og (fanfare) Volodomir Zelensky.

Bankman-Fried har innrømt at han løyet og ført medier og investorer bak lyset.

Vox-reporteren Kelsey Piper spurte ham ut på Twitter og skrev:

«You were really good at talking about ethics for someone who kind of saw it all as a game with winners and losers.»

Og Bankman-Fried svarte:

«Ya, hehe. I had to be, it’s what reputations are made of, to some extent. I feel bad for those who get f***ed by it. By this dumb game we woke westerners play where we say all the right shiboleths [sic] so everyone likes us.»

Bankman-Frieds finansielle verdi var naturligvis en bløff. Han var plassert der av finansinteresser som trengte en frontfigur for en heller lyssky finanspyramide. Det ser man av det selskapet han er plassert i. Akkurat som Zelensky er en skuespiller som er plukket ut til å spille rollen som Ukrainas president og backet opp med milliarder av dollar fra dem som ønsker å stjele Ukrainas ressurser, har Bankman-Fried spilt rollen som den uskyldige og ungdommelig utseende, uformelle typen blant alle blådressene, spesielt designet til å lure amatørinvestorer og småsparere.

Og New York Times er naturligvis en del av svindelen. Det har avisa med tilnavnet The Gray Lady nå vært så vennlig å demonstrere for all verden.

BlackRock vil sluke Ukraina

Hva gjør Larry Fink og Zelensky på samme event? Svaret på det spørsmålet får man ved å lese denne meldinga fra Økonomidepartementet i Kiev:

Ministry of Economy signed a Memorandum with the world’s largest investment company

Økonomidepartementet i Ukraina og BlackRock, verdens største investeringsselskap, har signert et Memorandum of Understanding som der det uttrykkes enighet om et rammeverk for konsulentbistand for å utvikle en spesiell plattform for å tiltrekke seg privat kapital for å gjenopprette og støtte Ukrainas økonomi.

Plattformen vil fokusere på å mobilisere investeringer i nøkkelsektorer av ukrainsk økonomi, samtidig som den tar hensyn til gjenoppbyggingsbehovet som følge av den fullskala russiske invasjonen.

Avtalen som ble signert 10. november 2022 i Washington DC, gir spesielt at BlackRocks Financial Markets Advisory vil konsultere økonomidepartementet om å lage et veikart for implementering av en investeringsplattform, som primært vil tiltrekke seg privat kapital. Dette inkluderer strukturen til plattformen, dens mandat og styring.

Dermed formaliserer Memorandumet den foreløpige diskusjonen om mulighetene for å tiltrekke offentlige og private investeringer i Ukraina, som fant sted i september mellom Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy og styreleder og administrerende direktør i BlackRock Larry Fink.

Avkledd alle fraser betyr dette at BlackRock få hånd om hele programmet for framtidig investering i Ukraina. Planen er å gjøre Ukraina til en nykoloni under Wall Street og la dem plyndre alt de måtte finne av verdi i landet.

Og de har nakketak på Kiev, for gjennom den militære og sivile «bistanden» er nå landet så djupt ned i gjeld at ei framtidig regjering ikke vil ha annet valg enn å la investorene forsyne seg av realverdiene.

Dette til informasjon til dem på den norske venstresida som innbiller seg at det de holder på med er å støtte «en nasjonal frigjøringskrig». Det de støtter er USAs krig mot Russland med Ukraina som militært og økonomisk slaktoffer og Wall Streets krig for å plyndre Ukraina til skinnet.

Les også: Zelensky selger bokstavelig talt Ukraina til amerikanske selskaper på Wall Street

Vesten forbereder seg på å plyndre etterkrigstidas Ukraina med nyliberal sjokkterapi

Zelenskijs økonomiske politikk er nyliberalisme av Pinochet-typen

Forrige artikkel«Smarte byer», dystopisk kontroll og globalt kupp mot demokratiet
Neste artikkelUkraina på kant med vestlige støttespillere over rakett som traff Polen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).