Partnerskapet mellom Bill Gates og den nederlandske ministeren for nitrogen

0
Bill Gates og Nederlands minister for "natur og nitrogenpolitikk", Christianne van der Wal. Foto: Martijn Beekman

Bondeopprøret i Nederland retter seg mot en politikk som går ut på å legge ned inntil 30 prosent av landbruket og dermed ødelegge livsgrunnlaget for nederlandske bønder. I spissen for denne hensynsløse og meningsløse planen står Nederlands statsminister, Mark Rutte, som har vært knyttet til den multinasjonale giganten Unilever i hele sitt yrkesliv. Utøvende drivkraft i dette angrepet på nederlandsk landbruk er nitrogenminister Christianne van der Wal. Signaturen Silviu Costinescu har gjennomgått hennes bakgrunn og avslører de tette båndene mellom van der Wal-familien og Bill Gates. Vi har kontrollert de faktiske opplysningene i artikkelen, men kjenner ikke noe mer til forfatteren og hans bakgrunn.

Red.


Bill Gates og den nederlandske ministeren for nitrogen har nettopp inngått partnerskap i et stort detaljhandelselskap

Av Silviu Costinescu.

Minister for natur og nitrogenpolitikk, mer presist. Det er en offisiell stilling i Nederland.

Og den stillingen besettes akkurat nå av Christianne van der Wal-Zeggelink, fra den superrike van der Wal-familien .

Mannen hennes, Piet van der Wal, er arving til Okke van de Wal og bror til Bouke van der Wal.

Okkes nekrolog

De er kjent for å eie en enorm supermarkedskjede som heter Boni, men få mennesker vet at de også er massivt investert i Picnic, en stor dagligvareforhandler i Nederland, som er i ferd med å ekspandere i Tyskland også, noe som er bekreftet av mainstream-mediet RTL .

Enda mindre folk vet er at…

Picnic kjøper direkte fra en eksisterende supermarkedskjede (Boni), noe som sparer dem for driftskostnadene på den siden. Å ikke ha butikker sparer dem mye tid på distribusjon og leie, som de kan bruke til fordel for forbrukerne:

Retail Intelligence Lab

Så enten du kjøper fra Boni eller Picnic, kjøper du fra den nederlandske nitrogenministeren.
Jeg kan ikke tro at jeg nettopp skrev denne forrige setningen, og den er dessuten sann…

Men i september 2021, etter å ha strømmet inn omtrent en halv milliard dollar, har hovedinvestoren i Picnic blitt ingen ringere enn Bill Gates. Den slags penger kjøper deg tilgang til hva som helst.

KILDE

Det nøyaktige beløpet som Gates la ned er ukjent. Men de ga størstedelen av midlene, sier administrerende direktør Michiel Muller i et  intervju. Gates Foundation fikk selskap av tidligere investorer i serie D-finansieringsrunden, som NPM Capital, De Hoge Dennen og Hoyberg.

Nyheter om e-handel

Som et resultat. Piknik hopper over Jumbo på det nederlandske online dagligvaremarkedet , med Jumbo som kontrollerer omtrent 1/3 av markedet bare noen få år tidligere.

De har blitt anklaget for brudd på flere nederlandske arbeidslover. FNV sa torsdag at de ville ta Picnic til retten for å nekte å betale ansatte i henhold til den landsomfattende supermarkedslønns- og vilkårsavtalen (cao).

dutchreview.com

Og dette er ikke første gang Gates stikker nesen til nederlandsk mat og landbruk.

Den nederlandske utenrikshandelsministeren og Bill Gates diskuterer samarbeidet mellom Nederland og Gates Foundation

 European Seed 30. april 2018

Den nederlandske ministeren for utenrikshandel og utviklingshjelp Sigrid Kaag møtte Bill Gates, medformann for Bill & Melinda Gates Foundation under Verdensbankens vårmøter 2018 i Washington DC. Bill Gates uttrykte sin takknemlighet for at det nederlandske utviklingsbudsjettet «går i riktig retning». Begge deler visjonen om at privat sektor kan gi et sentralt bidrag til å nå bærekraftsmålene. Videre samarbeid ble diskutert, for eksempel på områdene landbruk og helsevesen.

Nederland og Bill & Melinda Gates Foundation har vært involvert i å støtte industri benchmarking for bærekraftig utvikling helt fra starten. Tilgang til medisin-indeksen var den første bransjens referanseindeks av denne typen. Allerede i 2010 var Bill Gates den første som uttalte at det også burde lages industrireferanser for andre bransjer for å øke privat sektors bidrag til bærekraftig utvikling og gi kreditt til selskaper som går foran.

Siden den gang ble Access to Seeds Index og Access to Nutrition Index satt opp med støtte fra både Nederland og Bill & Melinda Gates Foundation. For tiden  opprettes World Benchmarking Alliance  , som vil fokusere på å utvikle nye industrireferanser som sporer, avslører og oppmuntrer bidragene fra ulike næringer til å nå SDGene.

Partnerne i World Benchmarking Alliance er noen av de største handelskjedene i verden.

Vi må akseptere i Vesten at vi kommer til å bli litt fattigere, sier den nederlandske statsministeren Rutte

Rutte er tilbake som nederlandsk statsminister og wan der Wals sjef.

Global Center on Adaptation åpner et kontor i Beijing, Kina

Nederlandsk vannsektor . 28. juni 2019

Den nederlandske statsministeren Mark Rutte, Kinas premier Li Keqiang og FNs generalsekretær Ban Ki-moon kunngjør lanseringen av det første regionale kontoret til Global Centre on Adaptation i Kina. De to landene har blitt enige om å jobbe tett sammen for å fremskynde handlingen for å gjøre Kina og regionen mer motstandsdyktig mot virkeligheten av klimakrisen på det skjøre økologiske miljøet.

Om GCA

Lansert i 2018, jobber Global Centre on Adaptation for å akselerere handling og støtte til tilpasningsløsninger, fra det internasjonale til det lokale, fra offentlig og privat sektor, for å sikre at vi lærer av hverandre og jobber sammen for en klimarobust fremtid.

Global Center on Adaptation er administrerende partner for Global Commission on Adaptation ledet av Ban Ki-moon, FNs åttende generalsekretær, Bill Gates, medformann for Bill & Melinda Gates Foundation, og Kristalina Georgieva, administrerende direktør av Verdensbanken.

GCAs hovedkontor er basert i Nederland.

Så der.
Flere interessante forbindelser avsløres snart, følg med.


Forrige artikkelHva slags krise er høyinntektslandene inne i?
Neste artikkelDet grønne sløseriet og de «grønne» direktørene
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.