Jemen: Vestlige makter med Saudi-Arabia i krigen

0
Foto: Ahmed Abdulkareem, MintPress

De «fineste» våpen for salg

Av Trond Ali Linstad.

En menneskeskapt katastrofe rammer Jemen, med ødeleggelser, sykdom og død. Hovedansvar ligger på Saudi-Arabia med allierte. Vestlige stater deltar aktivt med dem.

De gråt for Ukraina – hvem gråter for Jemen?

USA er den viktigste allierte til Saudi-Arabia når det gjelder krigen i Jemen. Fly og bomber mot Jemen er amerikanske, amerikanske mekanikere for fly og militære rådgivere bistår i angrepene.

England har gjort avtale med Saudi-Arabia om salg av store mengder våpen. Regjeringen betegnet avtalen som «et langsiktig partnerskap» mellom England og Saudi-Arabia tross bombingen av Jemen. (The Economist)

Frankrike er verdens tredje største eksportør av våpen og regner Saudi-Arabia og De arabiske emiratene blant sine viktigste kunder. Frankrike har motsatt seg press til å stanse våpensalg til Gulf-statene under krigen i Jemen. (France 24.)

Motvirker fred

Krigen er lønnsom for vestlige makter. «USA og England ikke bare støtter Saudi-Arabia, men har hindret andre land i å legge press på Saudi-Arabia.» (The Economist.)

Hyklerske vestlige makter i krigen

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman på besøk hos vestlige makter for å kjøpe de «fineste» våpen, bygge «partnerskap» og sikre «vestlige jobber». Her med USAs president Trump, Frankrikes president Macron (bøyer seg for saudiske penger) og Storbritannias statsminister May.

Sult, død og ødeleggelser som resultat

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.