Inkassokrav på strøm øker kraftig: − Det er helt enormt

0
Skyhøye strømpriser – send en varm tanke til regjeringa og EU. Foto: Shutterstock.

Skyhøye strømregninger fører til flere og høyere inkassokrav. Også grupper som aldri har vært i faresonen før, rammes. Dette skriver avisa VG, som fortsetter:

Hverdagen har blitt dyrere i Norge. Strømprisene stiger, og det gjør også prisene på matvarer og drivstoff.

Mange sliter med å få månedsbudsjettet til å gå opp.

Konsekvensene er at stadig flere lar regninger ligge for lenge, ifølge inkassobyrå VG har snakket med.

– Flere og flere sliter med å betale strømregningen, sier Christian Aandalen, administrerende direktør i inkassobyrå Fair Group, til VG.

I mars så Fair Group antallet energirelaterte inkassosaker øke med nesten 50 prosent sammenlignet med samme måned året før.

– Det er mye, sier Aandalen.

– Én ting er antallet, men beløpet er også over dobbelt så høyt. Det skyldes åpenbart at strømmen er dobbelt så dyr. Opplevelsen vår er at det er tøft for mange.

– Kommer til å øke framover

Sør-Norge har landets høyeste strømpriser, skriver VG videre:

InkassoPartner, som er basert i Kristiansand, har få strømsaker, men merker likevel konsekvensene av strømprisøkningen.

– Folk prioriterer strømregningen – den som brenner mest – og lar andre regninger ligge og gå til inkasso, sier daglig leder Geir Grindland til VG.

InkassoPartners saksbehandlingsportefølje har økt med 30 prosent totalt i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor – mange tusen saker totalt, ifølge Grindland.

– Det er helt enormt og det kommer til å øke fremover. Til sommeren vil vi kanskje snakke om 50 prosent, sier han.

Kommentar: Fattigdomseksplosjon

Det som var en ganske godt fungerende velferdsstat raser sammen foran øynene våre mens vi ser på. Når det gjelder de ekstreme strømprisene så er det i all hovedsak et problem som er skapt av de siste regjeringene, enten de har kalt seg høyre eller venstre. Det er kraftkabler, Acer, en vanvittig organisering av strømmarkedet, som bare spekulantene og deres bakmenn tjener på og det er den totale underlegginga av Norge under EUs kraftpolitikk.

På toppen av det hele kommer nå også konsekvensene av de absolutt arbeiderfiendtlige sanksjonene som alle partier på Stortinget går inn for, som angivelig skal «ramme Putin», men som først og fremst rammer arbeidsfolk, middelklasse og fattigfolk i øst og vest. Særlig Vest-Europa blir rammet av en kombinasjon av en meningsløs politikk for det «grønne skiftet» og stengninga av gassimporten fra Russland.

Og det blir verre. Vi står overfor en fattigdomseksplosjon som ingen i vårt land har opplevd maken til.

Forrige artikkelStormen mot steigan.no
Neste artikkelVerden har et stort råoljeproblem – regn med store problemer framover