Vi er muligens Europas siste håp

0
"Med passene er vi slaver!" Kvinnedmonstrasjon mot passlovene under apartheid i Sør-Afrika

Av Simon Friis Larsen.

TV2 melder fra Italia at «Uvaksinerte italienere over 50 år kan fra 1. februar risikere å bøtelegges». «Grønt koronasertifikat vil også være nødvendig for å komme inn blant annet hos kosmetologer, frisører, butikker, og andre offentlige og private tjenester».

Dette er den nye, fantastiske «frie» verden der alle er bundet til passet, og der legitimeringen for dette er at de som ikke har gyldig pass (fordi de ligger etter på antall vaksiner) ikke utgjør en større smittefare for andre, men kan angivelig være mer utsatt for alvorlig sykdom selv hvis de skulle bli syke av et virus som de aller, aller fleste blir helt friske igjen av seg selv av hvis de skulle få det. Og reell immunitet har ingenting å si. Det er kun passet det handler om.

Jeg håper, i lys av de faktiske realiteter som nå viser seg med koronasertifikat nedover på kontinentet, at det er mulig å forstå det som jeg konsekvent har forsøkt å formidle om koronasertifikat i snart et år nå.

Koronasertifikat er selvbedrag. Frihet opphører for alle i det øyeblikk bevegelsespass og statusbevis innføres og danner et kontrollsamfunn.

Vi må aldri innføre koronasertifikat i Norge. Vi må være fyrtårnet for frihet og menneskeverd i vår tid. Vi er muligens Europas siste håp.

Vi må være for frihet og menneskeverd. Åpne opp med kjærlighet og sunn fornuft, ikke koronasertifikat.

Simon Friis Larsen er gruppeleder, Rælingen KrF

Denne artikkelen er tidligere publisert som leserinnlegg i Romerike Blad

Forrige artikkelKasakhstan er stort, rikt og strategisk viktig – og for det meste ukjent i norske medier
Neste artikkelEt vaksinepass ville være et ekstremt brudd med Nürnbergkoden og menneskerettighetene