Er du en propagandapapegøye for krig mot folket i Venezuela?

0
– Venezuela er ikke alene. Plakat på Cuba. Shutterstock.

Av Kari Angelique Jaquesson.

La det være sagt: Om du er en av de som «forstår at noe må gjøres, for landet er jo skakkjørt» er du ikke annet enn en propagandapapegøye med nedsatt syn og hørsel. Det som skjer med Venezuela følger samme malen  som har vært brukt mot Afghanistan (vi må redde folk fra fæle Taliban), Irak (vi må redde folk fra han fæle Saddam og hans masseødeleggelsesvåpen) , Libya (vi må redde folk fra han fæle Gadaffi, han gir soldater viagra så de kan voldta flest mulig)  og Syria (vi må redde folk fra han fæle Assad, han gasser sitt eget folk).

USA styrer brutale sanksjoner med den ene hånden og
vil «gi nødhjelp» med den andre?  Hvem kan tro på det?
Sanksjoner rammer alle i landet, mest de med minst, målet er å ødelegge økonomien, men selvsagt også å pine og plage folket. Mediekrigen følger oppskriften og gradvis skal vi «mørnes» til å føle at det bare må skje noe. Snart dukker det nok også opp grusomme bilder av barn som er drept, «den siste legen i Caracas», «Maduro spiser biff, mens folket sulter.» Spinndoktorene har fulltids jobb og møter nydusjet på jobb hver dag for å finne på nye utfall og mediesaker for å knuse landet, stjele alle ressursene, privatisere alle tjenester og fortsette med det helt til byttet er bragt tilbake til sjørøverøya. Ja, for det er pirater, banditter, tyver og mordere av verste sort som lager dette komplottet mot Venezuela.

Det er ikke «annerledes denne gangen«. Om du bare så mye som tenker «slem diktator» beviser du for deg selv at du er offer for hjernevasking.

Internasjonal lov, suveren nasjon

Og selv om det hadde vært sant (noe det ikke er) at det er en «slem diktator» som styrer et land, gir det ingen andre land rett til å intervenere. Hvert land er en suveren nasjon med ukrenkelige grenser. De som skal bestemme hvem som skal styre landet er de som bor der.

Om du stoler på ett eneste ord fra den amerikanske administrasjonen, plasserer du deg som fullstendig historieløs. USA har utført mange typer angrep på Venezuela helt siden Chavez vant valget i 1999, og har hatt en hånd med i spillet enda lenger enn det. Listen over forbrytelser begått av USA i Latin-Amerika er nærmest endeløs.

USA vil stjele og privatisere

I sin nye bok forteller tidligere FBI-sjef hva Trump sa i 2017 under et møte i det ovale rom.

«Så snakket presidenten om Venezuela. Dét er landet vi burde gå til krig mot, sa han. De har all den oljen og de er rett utenfor bakdøren vår. «

Provokasjoner og våpensmugling

I går ble det provosert frem en voldelig episode på grensen til Brasil, der en forsøkte å tvinge transportbiler med «humanitær hjelp» over grensen. All erfaring tilsier at våpen smugles inn under et slikt dekke. Norsk Folkehjelp smuglet for eksempel våpen inn i Sudan og alt tyder på at dette også har skjedd i Syria, der avdekkes enorme våpenlagre overalt hvor hæren befrir områder tidligere kontrollert av terrorister, og mottagere av utenlandsk «bistand».

USAs krigspropaganda og provokasjoner fortsetter med velvillig vestlig press som PR-byrå.

Patrick Henningsen var en av innlederne på Mot Dag-konferansen 2019. Han leverte en sterk presentasjon om propaganda. Kan sees HER

Seriøs journalistikk fra Venezuela finnes

Kajsa Ekis Ekman rapporterer direkte fra Venezuela og i motsetning til NRKs krigsPR-agent Anders Magnus og hans like formidler hun stemmene til arbeidere og fattige – de som stemte på Maduro.
Vestlige medier omtaler USA-utnevnte Guaido som om han er en som ble snytt for en seier, men mannen stilte altså ikke engang til valg. Nærmest ingen i landet visste hvem han var engang før alt dette som nå skjer ble satt igang. Også under Chavez ble det forsøkt å kuppe Venezuela på denne måten.

Les også:

Den prisbelønte journalisten John Pilger skriver :

«I 2018 ble Maduro gjenvalgt president for Venezuela. En del av opposisjonen boikottet valget, en taktikk og forsøkt brukt mot Chavez. Boikotten mislyktes: 9 389 056 personer stemte; 16 partier deltok og seks kandidater sto som kandidater. Maduro vant med 6 248 864 stemmer, eller 67,84 prosent.
På valgdagen snakket jeg med en av de 150 utenlandske valgobservatørene. «Det var helt rettferdig,» sa han. «Det var ingen svindel, ingen av de uhyggelige påstandene fra mediene inntraff. Null. Virkelig fantastisk.»
Som fra «Alice i eventyrland», har Trump-administrasjonen presentert Juan Guaido, en popup-skapelse av CIA-fronten National Endowment for Democracy, som den «legitime presidenten i Venezuela».
Til tross for å være en totalt ukjent figur for 81 prosent av det venezuelanske folket, ifølge The Nation, har Guaido blitt valgt av ingen.
«

Les hele Pilgers artikkel:

Krigen mot Venezuela er bygd på løgner

Les også: John Pilger: Venezuela’s long struggle against U.S. domination

Vi har all grunn til å mistro det meste av det som skrives i de kommersielle massemediene. De er alltid på parti med krigsforbryterne i USA og NATO. Så lenge storparten av publikum er passive og ikke orker å tale i mot kan de fortsette med sine ugjerninger. Vi trenger en internasjonal fredsbevegelse. Jeg er medlem av IKFF (Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet) og Norges Fredslag.

Å melde seg inn, selv som «passivt» medlem er mye bedre enn å gjøre ingenting.


Propaganda kommer i mange former. Washington Post skriver at mer enn 200.000 deltok på konserten på grensa til Venezuela som den britiske milliardæren Richard Branson (Virgin) hadde finansiert. Dronebilder viser at det knapt kan ha vært 20.000. Men hva er tigangeren for en god sak?

Washington Post påstår at dette er 200.000 mennesker.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson på steigan.no.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.