Den britiske regjeringens skjulte propaganda mot Russland og Skripal-saken

0
Bakgrunn: Shutterstock

Av Craig Murray.

Aller først: det er verd å merke seg at en høy prosentandel av Integrity Initiative-arkivet er blitt verifisert. FCO (britisk UD, overs. anm.) har innrømmet ordningen og forsvart den som legitim regjerings-aktivitet. Detaljer, som antall minutter møtet med David Leask varte, er verifisert. Ikke ett av dokumentene har så langt blitt imøtegått, ikke en gang benektet.


Denne artikkelen av Craig Murray ble først publisert på hans blogg. Den er oversatt til norsk av Anne Merethe Erstad.


Hvilket bidrar til å tåkelegge noen av problemene med materialet. Det finnes ikke noe metadata som viser når hvert dokument ble opprettet, i motsetning til da Anonymous gjorde det om til en PDF. Anonymous har offentliggjort dokumentene i delmengder og gjort det klart at det er mer på vei. Årsaken til denne metoden er uklar.

Mest frustrerende er det at Anonymous’ kommentarer til offentliggjøringen indikerer at de har avgjørende informasjon som, så langt, ikke er avslørt. Det viktigste dokumentet av alle virker å være en enkel kontakt-liste for én gruppe – blant hundrevis av kontakter som kommer fram i dokumentmengden. Dette er listen i sin helhet:

Anonymous’ pirrende beskrivelse er at dette er en liste over personer som har vært til stede på et møte med White Helmets. Men dokumentet i seg selv beviser ikke dette, det gjør heller ingen andre dokumenter om dette møtet som har blitt offentliggjort til nå. Det er i det hele tatt veldig lite i de offentliggjorte dokumentene om White Helmets – så langt. Men det er en enorm mengde om Skripal-saken. Med den største respekt for Anonymous og ytterligere dokumentasjon som venter på å bli offentliggjort, vil jeg du skal vurdere om dette kan være et dokument som har forbindelse til Skripal-affæren.

Les: Amesbury-mysteriet

Listen har overskriften «CND gen list 2». CND er Christoffer Nigel Donnelly, leder for Institute for Statecraft og Integrity Initiative og en militær etterretningsoffiser av svært høy rang.

Jeg la merke til det første navnet på lista. Duncan Allan var den unge analytikeren som, slik jeg beskrev i detalj i «Murder in Samarkand», dukker opp på mitt ambassade-kontor i Tashkent og forteller meg om personell i Utenriksdepartementet som sitter gråtkvalt tilbake etter å ha blitt presset til å støtte Blairs upålitelige saksdokumenter om masseødeleggelsesvåpen i Irak. I løpet av prosessen med å klarere manuskriptet med utenriksdepartementet, ble jeg fortalt (ikke av ham) at han benektet å noen gang ha sagt dette. Det var en av de svært få tilfellene der jeg nektet å gjøre endringer i teksten, fordi jeg overhodet ikke er i tvil om hva som hadde blitt sagt.

Les: Skripal-saken – mysteriet blir større

Hvis Duncan løy om hva han hadde fortalt meg, hadde det ingen innvirkning på karrieren hans, ettersom han nå er nestleder for «Undersøkende Analyser» og, viktigst av alt, Utenriksdepartementets ledende analytiker hva gjelder Russland og tidligere Sovjetunionen.

Nå, la oss knytte dette sammen med det notoriske navnet lenger nede på lista; Pablo Miller, langvarig kontaktperson for Sergei Skripal, som også bodde i Salisbury. Miller er mannen som ble beskyttet av en D(SMA)-melding (henvendelse til redaktørene i landets nyhetsmedier om ikke-offentliggjøring av hensyn til rikets sikkerhet, overs. anm.) innen 24 timer etter Skripal-angrepet, der media fikk forbud mot å nevne ham. Her er Pablo Miller aktivt involvert sammen med ansatte i Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet i en regjeringsfinansiert organisasjon, hvis erklærte intensjon er å spre desinformasjon om Russland. Historien om at Miller har trukket seg tilbake og ikke er aktiv, er umiddelbart og oppsiktsvekkende torpedert.

Se så på et annet navn på lista. Howard Body. Siden desember 2017 nestleder for «Vitenskapelig Støtte» ved Porton Downs forskningslaboratorium for kjemiske våpen, bare 9,5 kilometer fra Salisbury og Skripal-angrepet. Han kombinerer denne rollen med jobben som nestleder for strategiske analyser i Forsvarsdepartementet i London. «Vitenskapelig Støtte» ved Porton Down er en eufemisme for politisk styring av forskerne – Body har ingen vitenskapelige kvalifikasjoner.

Et annet element plassert i denne gruppen er landets kringkaster, gjennom Helen Boaden, tidligere leder for BBC Nyheter og aktuelle saker.

I alt er det seks personer fra Forsvarsdepartementet på lista, alle enten i etterretning eller PR. Interessant nok har en av dem, Ian Cohen, epostadresser både i Forsvarsdepartementet og i den beryktede, korrupte HSBC-banken. Det andre navnet fra Forsvarsdepartementet, i tillegg til Duncan Allan, er også på PR-siden: Adam Rutland.

Zachary Harkrider er den politiske rådgiveren ved USAs ambassade i London. Vanligvis er det minst to politiske rådgivere ved enhver ambassade på denne størrelsen, der en av dem normalt er stasjonens CIA-leder. Jeg vet ikke om Harkenrider er CIA, men det er høyst sannsynlig.

Så hva har vi her da? Vi har et program, Integrity Initiative, hvis fulle og hele hensikt er å pumpe ut skjult desinformasjon mot Russland gjennom sosiale media og nyhetshistorier, som i hemmelighet er betalt for av den britiske regjeringen. Og vi har Skripals kontaktperson i MI6, Porton Down, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og den amerikanske ambassaden som alle samarbeider i en gruppe med støtte fra Integrity Initiative. Skripal-angrepet viste seg å skje kort tid etter en voldsom økning i Integrity Intitiatives budsjett og aktivitet, noe som i seg selv var en liten del av den britiske regjerings beslutning om å trappe opp en større informasjonskrig mot Russland.

Jeg finner dette interessant. Virkelig.

Med hatte-hilsen til medlemmer av «Arbeidsgruppen for Syria, media og propagandaen», som forbereder en stor og viktig snarlig publisering.

OPPDATERING: Deres ekstremt viktige orienteringsnotat om Integrity Initiative er nå på nettet, klargjort etter de høyeste akademiske standarder. Jeg skal gå videre med utdrag av dette neste uke.

Andre artikler om Integrity Initiative:

Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter.

Institute for Statecraft: – Vi er allerede i krig

Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

Vær med på å utvikle kritisk og uavhengig journalistikk. Klikk her.
Forrige artikkelMedisinmangelen i Norge større enn noen gang. Vi er prisgitt tre internasjonale giganter.
Neste artikkelGerhardsen-epoken var ingen idyll
Craig Murray er forfatter, kringkaster og menneskerettighetsaktivist. Han var britisk ambassadør i Usbekistan fra august 2002 til oktober 2004 og rektor ved University of Dundee fra 2007 til 2010.