USA forlater al-Tanf

Israelske etterretningskilder sier at USAs spesialstyrker er i ferd med å oppgi den strategiske grenseposten al-Tanf mellom Syria og Irak.

Israelske DEBKA skriver:

Washington was winding up discussions with Moscow on terms for US special forces to evacuate the Al Tanf post they were holding in the Syrian-Iraqi-Jordanian triangle and hand it over to the Syrian army.
Quitting Al Tanf is tantamount to the US withdrawal from southeastern Syria and its handover to Syria and its allies, including Hizballah.

DEBKA, som er ei nettside for Israels militære etterretning, skriver også at USA-støttede «opprørere» er i ferd med å gi opp sine posisjoner i den sørlige byen Daraa:

US-backed Syrian rebel units are also about to leave their posts in the southern town of Daraa, having completed negotiations for a deal with the Russian officers manning this de-escalation zone and Hizballah officers. They have agreed to hand in their weapons and either join up with Syrian government units or disperse.

Syria har advart USA og deres kurdiske allierte mot å rykke fram mot byen Abu Kamal, der IS fortsatt holder stand. Den syriske armeen ønsker sjøl å ta kontroll over byen. Grunnen er åpenbar, skriver DEBKA, for nå al-Tanf blir overtatt av Syria gjenstår bare Abu Kamal for at Syria skal få kontroll over hele sin sørgrense mot Irak.

Norske spesialstyrker deltar i USA-koalisjonen i al-Tanf, men her hjemme får vi ingen nyheter om hva den styrken gjør eller hvem de er alliert med. Heller ikke dette opplagte nederlaget får vi vite noe om.

  3 kommentarer til “USA forlater al-Tanf

 1. 9. september 2017 klokka 08:43

  Daraa har en stund nå vært sikret av russiske soldater – ifølge min direkte kilde er det nå “fred og fryd” i byen. Heldigvis. For nå ser det jo ut som om dette nærmer seg slutten.

 2. SH
  9. september 2017 klokka 12:07

  Dette området har vel to viktige funksjoner:
  Her går landeveisforbindelsen fra Iran gjennom Syd-Irak til Syria og videre frem til Libanon.
  Her kunne gassrørledningen fra Qatar har blitt lagt gjennom Syria og videre frem til Tyrkia og Europa (hvor både norsk og russisk gass kunne ha blitt fullstendig utkonkurrert av billig gass fra Qatar).
  Kanskje de norske soldatene i Syria skal prøve å gjøre en siste heltemodige innsats for USA (og dermed også undegrave norsk gasseksport)?

 3. 9. september 2017 klokka 15:23

  USA:s militära reträtt ur södra Syrien genomförs enligt en uppgörelse med Ryssland och Jordanien. Först gällde det de Väststödda terroristerna på ett stort territorium och inte Al Tanf, men nu är amerikanerna uppenbarligen på väg därifrån också. Se: https://www.almasdarnews.com/article/breaking-us-backed-militants-surrender-south-syria-except-tanf-base/

  Detta visar klart och entydigt att det enda som Västvärlden hade behövt göra för att stoppa det hemska kriget i Syrien, var att sluta stöda de terrorister man beväpnat och skickat in.

  Britterna retirerade militärt från Al Tanf och Syrien dagen före belägringen av Deir Ezzor var på gång, så att det brittiska imperiets historiska nederlag inte skulle synas i media. s:https://www.almasdarnews.com/article/british-troops-withdraw-south-syria-end-training-militants/

Legg inn en kommentar