Saudi-investor kjøper The Independent

Den liberale britiske avisa The Independent har slitt lenge. Den har tapt millioner av pund i året i mange år, og ble i 2010 solgt til den tidligere KGB-agenten og oligarken Alexander Lebedev for 1 £. I 2016 ga den opp papirutgaven sin, men har lykkes med å holde en brukbar nettavis gående. Det har gitt en viss framgang, men har imidlertid ikke løst de store økonomiske problemene. Nå kommer redningen, eller hva man skal kalle det, i form av en saudiarabisk sultan.

Sultan Mohamed Abuljadayel, 42, har pløyd millioner av dollar inn i eierselskapet til den britiske avisa, Independent Digital News and Media, slik at han nå sitter med over 50%.

Ifølge Middle East Eye kommer sultanen fra en familie av forretningsfolk fra Medina. Det hevdes at investeringa kan være så stor som £100 millioner.

Salget av The Independent til den saudiske investoren har skapt en del oppstandelse blant liberale mediefolk. Oppkjøpet er ett av mange tegn på den djupe krisa main stream media befinner seg i. The Guardian, som sjøl har en del å svare for, skriver:

The Saudi investment is likely to cause concern among staff at the Independent given the publication’s liberal stance and the Middle Eastern country’s record on freedom of speech. Saudi Arabia is one of several Middle Eastern countries that has demanded the closure of broadcaster Al-Jazeera in return for lifting a blockade of Qatar. The Independent has written a number of articles questioning Saudi Arabia’s foreign policy.

Nå er de «liberale» mediene allerede svært forståelsesfulle overfor saudiarabisk wahhabisme, , men her kommer det kanskje enda en hvitvaskingsmaskin. Vi får se.

 

  5 kommentarer til “Saudi-investor kjøper The Independent

 1. OV
  29. juli 2017 klokka 16:19

  Vil Robert Fisk fortsette å skrive for dem nå?
  Jeg har merket meg at Independent fortalt veldig kvalitetsmessig for noen år siden. Det er også den mest Brexit-fiendtlige avisen.

 2. 29. juli 2017 klokka 17:18

  Saudi Arabia har aksjer i alt mulig.Verden over.
  Og på den måten kjøper de opp politikere og andre som de kan bruke.
  Ikke bare penger det står på.
  Men muligheten den gir til å påvirke.
  Selv lille norge er åpne for å bli påvirket.
  https://www.nrk.no/norge/saudi-arabia-investerer-i-norske-aksjer-1.12616365
  Konge fam vår og politikere,har da vært i begravelsen til kongen der.

 3. Berit
  29. juli 2017 klokka 20:41

  So much for Independence…

  • Trond
   31. juli 2017 klokka 17:42

   Hvor skal Robert Fisk gjøre av seg nå for å være independent?

   Han kan vel neppe sitte i libanon og drikke (alt for mye) cognac om han nå er på lønningslisten til halshuggerne han pleier å kritisere…..

Legg inn en kommentar