Norges kjempegaver til Soros-stiftelse må få konsekvenser

Norge planlegger å gi omkring 7.000.000.000 kroner, sju milliarder, til den private Batorystiftelsen i Polen, som er kontrollert av spekulanten og multimilliardæren George Soros.

Reaksjonene på dette er sterke i Polen, fordi regjeringa der oppfatter det som en utidig innblanding i indre polske forhold. Reaksjonene burde være sterkere i Norge.

Sju milliarder kroner er et vanvittig stort beløp. Det er i overkant av halvparten av hva Kulturdepartementet har på sitt budsjett for 2017. Det er langt mer enn det kostet å bygge Operaen i Oslo.

Dette enorme beløpet vil regjeringa Solberg gi bort til Soros og hans stiftelse i Polen. Hva er det de har puttet i godteposene til Erna Solberg?

På nettsidene regjeringen.no finnes det ingen dokumenter som kan fortelle hva denne Batorystiftelsen er, hvorfor regjeringa gir penger til den, eller hva slags kontroll Norge har med bruken av disse pengene.

Regjeringa har sagt at den ønsker å fordele pengene gjennom “en operatør som er uavhengig av polske myndigheter.”

Batorystiftelsen er riktignok uavhengig av polske myndigheter, men uavhengig er den ikke. Den inngår i det høyst partiske programmet til milliardæren George Soros og driver både polemikk mot Minsk-avtalen i Ukraina og infilrasjonsforsøk i Hviterussland. Dens støtte til NGOer i Polen likner også veldig på det Sorosstifelsene har gjort i andre land som forberedelse til såkalte fargerevolusjoner.

Det er neppe tilfeldig at stiftelsen har valgt navn etter den brutale polske krigerkongen Stefan Báthory, som også var hersker over storhertugdømmet Litauen og førte krig mot Russland.

Men hvorfor skal Norge gi penger til Soros? Det finnes ikke noe dokumentspor verken i Storting eller regjering som redegjør for dette. Det finnes ingen utredninger, ingen kritisk anaylse og ingen transparens.

En slik uansvarlig omgang med norske skattepenger er ikke bare utenrikspolitikk. Det er i høy grad norsk innenrikspolitikk. I beste fall dreier dette seg om grov uforstand i tjenesten fra utenriksministeren og statsministerens side.

Men er det noen politikere eller medier i Norge som vil grave i dette?

Dette er også opplagt en sak for riksrevisjonen. Eller er det et sånt kameraderi mellom høyremannen og riksrevisor Per-Kristian Foss og hans partifeller Solberg og Brende at han lar være å utøve sin kontrollplikt?

 

Rettelse:

Jeg har fått en kritikk som går ut på at Batorystiftelsen bare er tiltenkt en mindre del av denne  summen, antakelig 340 millioner kroner. Det ser ut til at denne kritikken er riktig. Men det rokker ikke ved prinsippet. 340 millioner kroner til å fremme agendaen til en privat stiftelse som kontrolleres av en spekulant, er fortsatt uhørt. Og det er fortsatt utrolig mye penger, fullstendig uten debatt og dokumentasjon.

  56 kommentarer til “Norges kjempegaver til Soros-stiftelse må få konsekvenser

 1. 30. april 2017 klokka 08:59

  Jonas Gahr Støres artikkel ( hvorfor er det ikke bilde?) sammen med George A. Papandreou på Soros siden , midtøsten-relatert , tar den med siden det er valgår. ( linker under)

  Ved et søk på Soros columnistenes artikler “polsk” kom disse opp hvis det er til noen nytte
  https://www.project-syndicate.org/search?query=polish&language=english&sortBy=relevance&sortOrder=desc

 2. Anki
  30. april 2017 klokka 09:03

  Alt som skjer for tida peker i en eneste retning – uansett hvor mange som blånekter der ute. Og det er NWO. Varslere har snakket om det i tiår etter tiår, kanskje enda lenger, men folk vil bare ikke forholde seg til det. I tillegg skyter de med skarpt etter de som faktisk har sett hele bildet for evigheter siden. A bird born in a cage think flying is an illness. Og de som trur at Bilderbergergjengen – håndplukka mektige mennesker fra politikk, næringsliv, finansvesen, medier og forskning verden over – møtes for litt “uformell småsludring i all vennskapelighet” hvert år bør jo få tatt en scanning av hjernen. Skriften er på veggen – det er så tydelig at selv katta har fått det med seg. Naive Norge er antagelig NWO-arkitektenes lydigste puppet. På tide at folket kravler seg ut av fornektelsen og tar grep.

  • 7. mai 2017 klokka 23:02

   Utrolig godt formulert! Det er bare så fortvilt FÅ mennesker som tar faresignalene på alvor, de “skjønner” det ikke, -eller .. trekker på skuldrene og sier “det går sikkert bra”..
   Politikerne kjører folk og land til hel…. og kommer unna med det!
   Man skulle bruke den paragrafen om landssvik og straffer deretter -“den som legger landet under fremmed makt” osv… Du vet nok hva jeg sikter til..
   De politikere som tror det blir noen mindre smertefull straff, den dagen folket endelig skjønner og gjør opprør -tar feil!

   Nå må folket kjenne sin besøkelsestid til valget -komme seg ut av sofavelgerstolen og stemme oss UT av Eøs!

 3. 30. april 2017 klokka 09:22

  Fant bilde av Støre. “We, the authors of this article, as well as the organization we represent, the Socialist International”http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticleID=1915&ArticleImageID=1764&ModuleID=18

 4. ABC
  30. april 2017 klokka 10:46

  Ja bra “Men er det noen politikere eller medier i Norge som vil grave i dette?” Media er 100% korrupt og da kan ikke politiker gjøre noe om de vil da;)

  “Dette enorme beløpet vil regjeringa Solberg gi bort til Soros og hans stiftelse i Polen.” Og veldedighet er en business som har et svak lovverk. Hvorfor? Logikk tilsier at med tanke på målgruppen så burde det ikke vare så men så er det:)

  “Corruption is like a ball of snow, once it’s set a rolling it must increase.” Ballen var nok stor siden før men nå under Erna å Siv så blir den gigantisk.

  Det er for lite fokus på korrupsjon og konsekvenserne er hinsidige for alle…

 5. Rene
  30. april 2017 klokka 11:43

  Hvordan kan dette ha seg? Er hele stortingsgruppa innvolvert? Det må da være noen politikere på stortinget som garantert vil stille spørsmål rundt dette pengebeløpet og ikke minst organisasjon… De pengene kan gjøre mye bra i Norge og bør brukes deretter, men det er for mye å forlange å forbedre Norges land?

 6. 30. april 2017 klokka 12:50

  Til Riksrevisjonen: Politikerne sløser bort våre penger.

 7. Eremitus
  30. april 2017 klokka 13:46

  Nå må det bli slutt på denne givergleden til Erna Solberg og hennes utvalgte medarbedere !
  Har det klikket fullstendig for henne ?? Hva med å bruke våre penger (Mine penger) innenfor
  landets egne grenser !! Jeg vil ikke høre mere om disse vanvittige tiltakene fra denne
  Regjeringen som gjør alt de kan for å bruke landets penger på ting som vi ikke har noe
  forhold til !! Stopp Erna nå ! Dette er noe du ikke har lov til !!

 8. Espen
  30. april 2017 klokka 14:45

  Foreslår en lov endring der politikere har forbud mot donasjoner, kun en gruppe valgt av folket selv, kan gjøre dette. Ikke vanskelig med demokrati på disse områder med dagens teknologi. Vi må få en nytt system for folkets kommunikasjon med de folkevalgte. Ikke store folkemasser og demonstrasjoner men digitale underskrifter med 100prosent besluttnings rett ved lovbelagte antall.

 9. 30. april 2017 klokka 14:46

  dere har penger til all dritt rund i alle andre land,men penger til alvorlige syke i norge har dere fan ingenting,dere på tinget sku ha blitt rammet av en smertehelvete som ikke ha gitt seg en fin straff til dere

 10. 30. april 2017 klokka 15:02

  Hmmm…. dette er vel samme Soros som finansierer antifa i USA?? Så ett klipp på en amerikansk nettside at antifa krever å få utbetalt sin lønn som Soros har lovet de for å demonstrere. 15$ pr time!!! Han finansierer også masse annet som motarbeider demokratiet!!!

 11. Kjellaug dolles
  30. april 2017 klokka 15:08

  Hvorfor kommer det ikke et svar fra de politiske myndighetene, f.eks fra Erna Solberg?
  Det er våre skattepenger hun deler ut. HVorfor til Soros?

  • 29. juli 2017 klokka 16:03

   Erna Solberg er dessverre allerede under kontroll av den globale eliten. Hun stoettet xxxx under presidentkampanjen i USA med millioner, holder doeren aapen for Muslimske emigranter og tar til-og-med del i deres Ramadan feiringer. Milliard beloepet til Soros organisasjonen er toppen av kaka. Soros er jo selve personifiseringen av den globale eliten,Bilderberg og Illuminati som har som maal aa gjoere menneskeheten til slaver i deres NWO.

  • 29. juli 2017 klokka 16:06

   Erna Solberg er dessverre allerede under kontroll av den globale eliten. Hun stoettet Hillary Clinton under presidentkampanjen i USA med millioner, holder doeren aapen for Muslimske emigranter og tar til-og-med del i deres Ramadan feiringer. Milliard beloepet til Soros organisasjonen er toppen av kaka. Soros er jo selve personifiseringen av den globale eliten,Bilderberg og Illuminati som har som maal aa gjoere menneskeheten til slaver i deres NWO.

 12. Fredrik Berg
  30. april 2017 klokka 16:09

  gjör fölgende sökning: georg soros og flyktninger

 13. 30. april 2017 klokka 16:29

  Ja, hvor mye fikk Poroshenko og Kolomovski i Ukraina ? Jeg tror neppe at folket i Ukraina ble tilgodesett. Så hva pokkern er det Erna & Co sikter seg fram til her. Disse pengene ville kommet mye bedre med til våre gamlehjem, slik at de gamle kunne spise seg mette og få ete til normal tid? I morgen er det 1. mai. De som jobbet helsa av seg for at vi skulle få det bedre, har fortjent pengene langt bedre enn spekulantene.

 14. Arne Treholt
  30. april 2017 klokka 16:37

  Utmerket at Steigan som en av svært få, stiller spårsmål ved hvordan norske myndigheter dsponererer skattemilliardene i form av rause gaver enten det er til Gates og Clinton+foundation, angiveliig demokratibygging i Sør Sudan og ukritisk sløsing med midler som Norge gjennom EØS medlemskapet gir til nye medlemsland i EU. Typisk for disse enorme pengegavene er at det skjer uten noen form for politisk debatt og-eller kontroll. Dette føier seg inn i et større politisk bilde som har utviklet seg over de siste ti årene hvor en såkalt politisk elite av ledelsen i de etablerte Stortingspartier går til krig i Libya og undergraver en suveren stat som Syria, med vedtak fattet nærmest ad hoc og i dølgsmål uten noen offentlig politisk debatt.

  • Pål Steigan
   30. april 2017 klokka 17:15

   Takk. Dette er et stort spørsmål, og nå snakker vi ikke minst innenrikspolitikk. Vår politiske elite mener at de uten offentlig debatt og uten innsyn fra velgerne kan donere våre skattepenger til prosjekter som inngår i USAs og Vestens imperialistiske planer. Belønningen de får er toppstillinger internasjonalt: Jens Stoltenberg, Espen Barth Eide, Erna Solberg og Børge Brende, bare for å nevne noen.

   Som ledd i EØS-avtalen gir de et stort antall milliarder kroner til “nye medlemsland”. Dette bidrar til å fostre en korrpusjonskultur og det skaper et klientsystem som er alt annet enn demokratisk. Norge, Storbritannia og USA konstruerte Sør-Sudan. Hvorfor gjorde vi det. Våre politikere svidde av minst 13 milliarder kroner der, som stort sett har forsvunnet i den politiske kasten vi har bygd opp i landet. Norge gir hundrevis av millioner til det korrupte Ukraina, uten kontroll. Norge har gitt 10 milliarder kroner “til Syria” som i veldig stor grad har blitt brukt av “opprørerne”, det vil si jihadistene i Syria. Norge har gitt gigantsummer til Clinton, Bill Gates og Geroge Soros. Fortsatt uten debatt og noen demokratisk prosess i Norge.
   USA og disse millardærene bruker den norske statskassa som kassakreditt for svært tvilsomme og tildels direkte lyssky prosjekter. Er det ikke på tide å ta et oppgjør med denne ukulturen?

 15. 30. april 2017 klokka 17:09

  Stusser litt her. Den rettelsen din redgjør ikke for resten av de 7 milliardene. For som du skriver det så høres det ut som noen andre skal få de resterende pengene ???

  • Pål Steigan
   30. april 2017 klokka 17:18

   Totalbeløpet er i overkant av 7 milliarder kroner. Resten skal overføres til diverse prosjekter i Polen. Og det må være lov å spørre om hva Polen skal med uhjelp fra Norge?

   • Chris
    2. mai 2017 klokka 22:39

    Polen som Polen(land) får ingenting. Du kan finne på nettet hvem Soros er og hva han gjør. Han er egentlig veldig farlig person.

    http://www.batory.org.pl/en

   • 19. juni 2017 klokka 22:12

    Hei Pål Steigan. Du har oppført deg selv som kommunist. Jeg hører hjemme godt ute på høyresiden. Men jeg finner meg ikke tilrette noe sted partipolitisk. Jeg er kritisk som deg og jeg er dels liberal og med nasjonalistiske ideer og ateist. Jeg forbanner pampeveldet som jeg har svært dårlig erfaring med. Jeg har i mange år lidd av politikerforakt og det med rette, og det kritiske øyet blir bare større å større. Jeg hadde trua på de blå, men det er forbi. Jeg kan tilføye at dette kommentarfeltet henger aller høyest med tanke på interessant og lærerikt materiale.
    Jeg har lest en del av innleggene i løpet av en måned eller to etter jeg tilfeldig klikket på en link som førte meg hit. Jeg må si jeg er forbauset over hvor enig jeg er i ditt syn på vår regjering og dens økonomiske disposisjoner, og andre sider ved politikken generellt.
    Jeg må spørre deg, siden jeg er kommet til at jeg ser tendenser til globalisme ala Soros i den sittende regjering, Hva tror du? Alarmen gikk da jeg leste at regjeringen planlegger å overføre disse 7 milliardene til det Soros-kontrollerte fondet. Ser du motiver og har du noen teorier rundt dette?
    Siste spørsmål: Hvor mye er det igjen av kommunisten i deg? Har vi røde revolusjonære krefter her til lands i dag?

    • Pål Steigan
     21. juni 2017 klokka 07:11

     NB: Det var en misforståelse i min artikkel om den norske bevilgninga til Soros-fondet. Det er totalbeløpet til Polen som er på 7 milliarder. Beløpet som bevilges til Soros er på 340 millioner. Dette har jeg pekt på i en undertekt til artikkelen. Men 340 milliarder norske skatekroner til en spekulant er likevel en enorm sum, og den unndras fullstendig fra norsk kontroll.

     Når det gjelder mitt ståsted, så sier jeg en del om mine visjoner her:
     https://steigan.no/2015/06/15/kommunisme-5-0-2/

     Forøvrig driver jeg uavhengig kritisk journalistikk der jeg prøver å grave fram fakta om maktforhold både i Norge og internasjonalt, forhold som blir forsøkt holdt skjult eller bortforklart i de store mediene. Jeg gjør mitt ytterste for å søke sannheten fra fakta og å dokumentere alt jeg skriver.

 16. Albert Øglænd
  30. april 2017 klokka 18:52

  Hvordan gjør vi et oppgjør med denne kulturen ? Med et millitært kupp, eller fredelige midler, i tilfelle fredelige midler , hva slags?

  • ragnhild
   1. mai 2017 klokka 15:01

   Betimelig spørsmål. Dette er korrupsjon, godtatt av hele vår politikerstand, som jeg ser det. Når hadde vi en som sto for integritet, og slik hadde både vilje og evne til å lede Norge, som vår grunnlov tilsier det. DET vi trenger er at politikere NÅ, i siste liten står fram og kaller en spade for en spade (om de finnes), og taler makta imot så høyt at hele landet hører det. Det betyr at de samtidig sier fra seg vervet som politiker, naturligvis i samme slengen iallefall for et stykke tid. Og som vi vet; “ærlighet” varer lengst. De vil ha fremtiden for seg, de førstnevnte kommer til å oppleve at de blir kastet, av den første tsunamien som velter inn over oss, det være seg atomkrig eller liknende som reelt vekker alle som sover (om de da ikke, ref. at vi er en basestasjon for USA/NATO. Som jeg aner så går det den vei, nåværende politikere sitter ikke trygt, det er uungåelig når/om folk kommer til sans og samling og OPPDAGER at det er Wallstreet som tjener korporasjoner (altså ikke folkevalgte) som søker styre verden idag, tillike med banksterne og tilsvarende korporasjoner i London City o.a. steder. De gir blaffen i mennesker, deres død er en parantes – derfor kan de drepe for fote ved bruk av soldater og proxyhærer verden rundt.

   Slå den dere; verdens NWO-makere er rett og slett korporasjoner innkludert bankstere og finanfolk. Om de har en satanistisk agenda i tillegg, det er en konspirasjon riktig eller ikke. Resultatet er en ødelagt verden uansett. Dette må stoppes, det er iallefall 100% sikkert.

   For et bedrag vi har vært med på i langt over hundre år.

 17. 30. april 2017 klokka 18:55

  En tilsvarende sum (340 millioner) er det sjøheimevernet hadde trengt for å kunne drive videre. Hva holder disse menneskene på med egentlig?

  • jostein Bjørkmo
   1. mai 2017 klokka 00:07

   Erna har fått tidelt den ærefulle oppgave å redde verdenshavene. Slik er det å være husmann. Hun har brukt tilsammen 200 mill bare på dette selv om vi godt kunne ryddet i fjære selv i første omgang. Men, når man får slike viktige oppdrag av verdensregjeringen iler man til, ikke sant?

 18. Jan Hårstad
  30. april 2017 klokka 19:27

  Ingenting av dette hadde gått såfremt vi hadde hatt en venstreside som turde utfordre den politiske makten.
  Både AP og Høire har stått for samme dølgsmålkultur i årevis,men så ble AP innrullert i “venstresida” og Høire
  la seg på samme AP- linje,intet brudd i kontinuiteten.
  Anerkjennelsen av National Council of Syria skjedde i hemmelighet og pengene som ble utdelt etterpå til det prosjektet
  fortsatte også i hemmelighet. Ingen vet nøyaktig hva Norway har drevet med i Syriakrigen som AP slo an politikken for.

  • Pål Steigan
   30. april 2017 klokka 21:30

   Jeg tror “venstresida” stort sett er enig i det offisielle programmet til Soros og i den norske støtten til “opprørerne” i Syria.

   • Anne-Hedvig
    1. mai 2017 klokka 07:35

    Vi har jo også spylt et tresifret millionbeløp ‘ned i dass’ ved å kaste penger etter Clinton Foundation. Selvsagt hadde man håp om å bli begunstiget etter at hun skulle bli president. Men slik gikk det ikke, og skattemidler til smøringen er tapt.
    Ja, i hvilken grad står politikere ansvarlige for det de gjør med landets midler?

   • FR.ED
    2. mai 2017 klokka 10:50

    Jeg tror Steigan har rett i at venstresiden og kanskje særlig Sosialistisk venstreparti egentlig trykker Soros til sitt bryst med budskap om demokrati og frihet til de tidligere østblokk-landene og til muslimske land. Dander opplegget med ord som “menneskerettigheter” og “kvinnefrigjøring” og agnet slukes rått.

    At det er en blå-blå regjering og ikke en rød-grønn regjering som gir penger til Soros og hans stiftelse, sier vel det meste om hva Soros egentlig står for?

  • Anne-Hedvig
   1. mai 2017 klokka 07:27

   Er det noen avis som kunne være villig til å skrive om dette? (Slik at flere enn leserne på bloggen her fikk vite om denne samvittighetsløse stormannsgalskapen).
   Noe for ‘Dag og Tid’? Eller er alle aviser blitt korrupte?

   Eventuelt kontakte jusprof. Eivind Smith ved UiO? Han er opptatt av konstitusjonelle, men også andre statsrettslige spørsmål.

   Hvor er samfunnspakten, og Solbergs forpliktelser overfor norske skattebetalere som betaler hennes lønn. En jusprofessor burde kunne uttale seg om slik plyndring av folkets ressurser er lovlig. Og om hvilke rammer statsministeren har rundt sitt embete. Hun kan vel ikke oppføre seg som en liten diktator – i hvert fall ikke lovlig?
   Føler meg hensatt til ‘400-årsnatten’ og eneveldet (1660-1814). Ser ut som det er på vei tilbake, med politikere som behandler oss som rettsløse undersåtter. Inkl. stort sett sensurert presse!

   Kan du forfølge saken videre, Pål?

 19. 30. april 2017 klokka 20:07

  Honnør til Steigan som har gravd frem dette. Om beløpet er 340 mill eller 7 mrd rokker ikke ved det prinsipielle eller ved den parlamentariske kontroll.

 20. 30. april 2017 klokka 21:22

  Ved å la all forfengelighet fare og dermed røpe min ignoranse: Har aldri hørt om mannen. Ikke navnet, langt mindre hva han står for.navnet, før jeg via Pål Steigan blir blir fortalt at jeg skal være en av giverne til en “filantropisk” stiftelse ledet av Georg Soros.
  Wikiipedia påstår at mannen er filantrop og mektig finansmann. -Og hva så? Om han er så forbannet rik og filantropisk, hadde det vel vært på sin plass om han, av filantropiske årsaker, selv investerte 7 milliarder NOK, i egen stiftelse?
  Det kan umulig gå upåaktet at Norge, dvs Erna & co, uten videre slenger et astronomisk beløp på bordet. Som om det gjelder en hundrelapp til den lokale fotballgruppa?
  Som norsk statsborger og skatteyter gjennom et langt arbeidsliv, forlanger jeg å bli grundig informert når norske myndigheter på mine og andre skattebetaleres vegne, bare “slenger” ut beløp som i størrelse overgår byggekostnadene til Operaen.
  Norge er et demokrati. Folket har rett til å bli informert om slike enorme “gaver”. Fordi det dreier seg om penger nok til å drifte mange sykehjem og skoler (eksempler) gjennom flere år. -Slik jeg ser det; faktisk i størrelsesorden for å kvalifisere til folkeavstemning.
  Her bør det bli oppvask. Ikke bare på “kammerset”, men for åpent Storting og hele folkets granskende blikk.
  Finner man ikke at formålet står i forhold til gaven, bør det nok forventes at, “hoder skal rulle”, og hatter og frakker taes på, før man forlater scenen for oppvisning av overdådige, overdrevne, uforklarlige presanger, -som de reelle giverne aldri har vært informert om.
  Det være seg gavens størrelse eller formålet bak.
  Man tar seg ikke bare tilrette og punger ut andre menneskers sparepenger på en slik lettvint måte.

  • Anne-Hedvig
   1. mai 2017 klokka 07:45

   Og SÆRLIG ikke hvis de skal brukes til destabilisering/undergravningsarbeid i en annen stat!
   Mye av det Soros driver med, er også oppvigling, og det må da være straffbart.

 21. ⒶF
  1. mai 2017 klokka 00:22

  Det bør være på tide å bytte ut hele skattesystemet med en badestamp utenfor Stortinget vi kan kaste så mye penger oppi som vi selv har lyst til å bidra med til slike ting. Et pappkrus er muligens også tilstrekkelig stort, slik saken står. Selv gir jeg sjelden til tiggere, men mener at det bør være lov for nordmenn å tigge på gata i Norge, også politikere.

  • Anne-Hedvig
   1. mai 2017 klokka 07:41

   Ikke et øre til Erna Solberg! – hun ser ut til å være godt nok fødd (på diverse måter).

 22. Concerned
  1. mai 2017 klokka 02:09

  I am Pole, and i don’t want this money in Poland, it’s hitting directly in peace in Poland. I consider Fundacja Batorego as a thret to freedom of speech in my country. That is Worst information for me this month.

 23. ivan
  1. mai 2017 klokka 09:47

  Grunnpilaren til hvorfor dem strør pengene rundt seg som fulle sjømenn er nok som Pål her skriver: Politikere kan donere våre skattepenger til prosjekter som inngår i USAs og Vestens imperialistiske planer. Belønningen de får er toppstillinger internasjonalt: Jens Stoltenberg, Espen Barth Eide, Erna Solberg og Børge Brende, bare for å nevne noen.
  Jeg kjenner en Dame som satt på Stortinget svært mange år og hun sa det samme. Politikkere i dag var opptatt og holde seg inn med dem som kan hjelpe dem selve til å komme høyere opp på stigen. Og få være med på reiser osv. Dagens Politikkere tenker mest på seg selv er hva hun sa. Ap toppene er nok ikke noe bedre en Brende og co. Norge, Danmark, England, Frankrike gjør det USA sier dem skal gjøre. Er nok ikke små beløp som går til div. skoler og Gudene hvert hva i USA årlig som ikke kommer frem så vi vanlige får vite om det.

 24. SH
  1. mai 2017 klokka 10:05

  Tenk om man isteden kunne ha gitt EØS-kontigenten til feks fattige minstepensjonister i Romania som lever under eksistensminimum (og som i lange perioder sover under Sinsenkrysset i Oslo og som tigger på gaten i hovedstaden).

 25. Kato Løvstad
  1. mai 2017 klokka 11:15

  Dette bør noen fra regjeringa ta tak i og gi et fyllestgjørenede svar på!

 26. Bjarne Hadland
  1. mai 2017 klokka 14:03

  Pål, et meget bra initiativ, noe som burde se dagens lys i demokratiet Norge. Politisk befinner jeg meg langt mer til høyre fra der hvor de lengst til venstre innen Norsk politikk befinner seg. Jeg er utflyttet (ca 10 år), og bor i verdens mest demokratiske land (ikke Norge), – som er meg kjent, det eneste landet i verden som har innført “direkte demokrati”. Landet er et av svært få land som er kapitalistisk. Landet er Sveits, og det Pål påpeker kunne ikke skje i Sveits. Hvorfor? Noe av svaret er at Sveits’ regjering består av 7 regjeringsmedlemmer. Ansvaret inkl. bruk av samfunnets midler er plassert på fylkes og kommunalt nivå. Folket i Sveits ville ha nedlagt “veto” om det som Pål beskriver og skjer i Norge.
  Dessverre er vestlige demokratier slik vi kjenner til denne styringsformen, “outsourced” til folkevalgte medlemmer som har fått “fullmakt” til å ivareta folkets stemme (inkl. sløsing av folkets midler).

  Jeg er ikke en tilhenger av Fox news, men den vedlagte linken (hele 1,5 timer lang) gir et godt bilde av denne George Soros. Ca 20 min ut i videoen kan du høre og lære mer om personen Soros. Ganske skremmende å høre hans egen versjon av “seg selv”.

 27. Bjarne Hadland
  1. mai 2017 klokka 14:06

  Her kommer linken vedr. Soros!
  https://www.youtube.com/watch?v=pPLm0-uAZbs

 28. 1. mai 2017 klokka 15:52

  Erna Solberg er enten totalt uvitende om hva som foregaar i verden, eller medlem/stoettespiller av Illuminati og den ´globale eliten´ Soros er jo fanden sjoel som er hovedaarsaken til masseinvasjonen av muslimske flyktninger fra Afrika og midt-Oesten. Han er ogsaa aarsaken til skadelige spill i mange land gjennom Soros Foundation.
  Vil anbefale Solberg aa taa noen ´googles´paa internet etter ´George Soros,Illuminati´.

  Norge stoettet ogsaa Hllary Clinton i USA´s Presidentvalg med millioner av kroner. Hillary Clinton og hennes sammensvorne er ogsaa nikkedukke for Illuminati og Bilderberg Gruppen i deres streben etter aa skape NWO, The New World Order.

  Hva med resten av Stortingsrepresentantene, sover de alle ?

 29. Audvin Linde
  1. mai 2017 klokka 16:36

  “Totalbeløpet er i overkant av 7 milliarder kroner. Resten skal overføres til diverse prosjekter i Polen. Og det må være lov å spørre om hva Polen skal med uhjelp fra Norge?”
  Hvis det er slik fatt at 7 milliarder skal gå til “diverse” i Polen, så kan umulig et samlet Storting ha akseptert dette. Er det da ikke noen som har stilt eller vil stille et spørsmål til regjeringen om hva beløpet er ment å støtte?

 30. Olav H.
  3. mai 2017 klokka 21:56

  Her blir det påstått at Soros vil ha fargerevolusjon i Polen via Norge:

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/soros-at-it-again-trying-to-overthrown-polish-government/

 31. 8. mai 2017 klokka 17:37

  Hvorfor kan norske politikere ødsle sånn med det norske folks penger uten att de blir stilt til veggs? Finnes det ingen måter for det norske folk å få slutt på galskapen? Det kan jo ikke være mulig att det er lovlig for folk som Brende, Solberg, Støre osv å behandle den norske arven som om den skulle være deres egen? Hvis ikke det som skjer i dag kan kategoriseres som landssvik og foræderi, ja da har vi allerede mistet Norge og vår arv.
  Det er virkelig på tide att noen reiser seg og sier nok er nok og får med seg folket for å få ryddet opp i galskapen, vi trenger virkelig ett “regime skifte”.

 32. Anders
  27. juli 2017 klokka 17:13

  Det er ganske mistenkelig at det ikke finnes en eneste kommentar med en mer nyansert oppfatning eller kommentar til hvorfor Norge velger å fordele EØS midler i Polen uavhengig av den polske stat. For meg som kjenner den siste utviklingen i Polen godt via min svigerfamilie er det ikke vanskelig å forstå mangel på tillit til hvordan midlene da vil bli fordelt. Det er også feil at dette ikke har vært kjent og diskutert politisk og i media. Polen trenger et skarpt internasjonalt blikk for ikke å fallere til et religiøst-nasjonalistisk skinndemokrati. Polen er en ungt demokrati som lett kan gjenta fortidens feil.

 33. torkel
  29. juli 2017 klokka 13:38

  Rart det at vi alltid har en masse penger å gi utenlands, men når det kommer til våre egne fattige osv så har vi aldri penger. I mine øyne så er de fleste politikerne over hele fjøla landsforædere.

 34. 29. juli 2017 klokka 16:33

  Vet ikke om noen endelig avgjoerelse er tatt i denne anledning men jeg ville foreslaa at dere tar kontakt med Prof Dr. Ingrid Detter Frankopen som er en erfaren internasjonal advokat med spesiell kontakt med den Polske regjeringen. Hun kjenner til saken og er sikkert villig til aa hjelpe. Hun er Svensk og bosatt i London, og snakker mange spraak. Ta kontakt over email saa skal dere faa hennes kontaktdetaljer.

 35. 30. juli 2017 klokka 00:30

  Vennligst les min siste blog vedr. mulig losning paa innvandrerfloden til Europa:
  http://human-synthesis.ghost.io/2017/07/29/untitled-32/

Legg inn en kommentar