6 kommentarer til “Demonetization and You

 1. 31. januar 2017 klokka 09:00

  MONOPOLISERING AV PENGER

  Hvem forsøker å ta monopol på penger? Er det en riktig utvikling samme hvem det er? Hva kan vi gjøre for å komme oss unna den utviklingen?

  Dette er forhold det haster med å finne svar på. Fordi denne utviklingen går nå i rasende fart. Noen forsøker å monopolisere penger i global skala. Hvem er “Big Brother?”. Antagelig den vanlige lederen for kapitalismens gribber – USA. Men USA, som folk og nasjon, er ikke eiere av sin egen valuta, så hvem har vi da å anklage for det som skjer?

  Bank og finans, og dem med enorme formuer er ganske sikkert involvert. Det er antagelig de samme som eier bank og finans. De som eier sentralbankene, og det er ikke lett å finne ut av hvem faktisk er.

  Et viktig spørsmål er om det er riktig at noen skal ha monopol på betalingsmidler. Selv om det er staten. I det som nå skjer er det ikke en gang sikkert at vi snakker om en stat.

  Det er kriseøkonomien som vanskeliggjøres når betalingsmidler blir monopolisert, og digitalisert. Det er den økonomien de fattigste er avhengig av. Det er den ressursbaserte økonomien. Den opprinnelige økonomien. Den transaksjon som skjer når produsent og forbruker handler direkte med hverandre. F.eks. når du kjøper fisk direkte fra fisker, eller grønnsaker direkte fra bonden.

  • Nils Ivar Tenmann
   31. januar 2017 klokka 12:55

   Mycket bra problematisering Geir Ivar. Jag har inga svar, bara några tankespår: “Den opprinnelige ekonomien”; oikos nomos; hushållning; bruksvärdeintentionens företräde bytesvärdeintentionens krematism och monipolistiska tendens.
   Vem försöker ta monopol på fisken? Fiskaren, fiskhandlaren, bankiren, drivmedelshandlaren, biogasproducenten, el-konsumenten, sol- vind- och vatenkraftsproducenten? Vad kan vi göra för att undkomma fiskemonopolet? Kanske fiska med spö om morgonen, bygga små söta vindkraftsverk i haven å havet og mer solceller på taken om dagen, samt filosofera och spise fisk om kvällen

   Det viktigaste ordet av samhälle och individ är konjunktionen “och”; tecknet som både skiljer och förenar menandets intentioner och kategorier i praxis.

  • Øystein
   11. februar 2017 klokka 00:16

   “Hva kan vi gjøre for å komme oss unna den utviklingen?” Viktig spørsmål.
   1) Avsløre kreftene bak denne agendaen.
   2) Bruke mest mulig kontanter
   3) Ta pengene ut av banken når lønningen kommer
   4) Ikke handle i forretninger som krever digital betaling
   5) Stemme på partier som ønsker både cash og digitale penger
   6) Se om du kan finne noen å bytte varer/tjenester med – da spares også skatt – penger som stort sett går til krig og utenlandske selskaper/NGOer/organisasjoner like vel.
   7) Fortell andre om ulempen og de skumle mulighetene ved et kontantfritt samfunn, evt få dem inn i “JA til kontanter” på fjesboken.

 2. Øystein
  31. januar 2017 klokka 19:37

  Veldig bra program fra The Corbett Report.

 3. 12. februar 2017 klokka 20:22

  Fin animasjon av Kajsa Ekis Ekman om kapitalismens natur: http://www.svtplay.se/video/12352418/idevarlden/idevarlden-sasong-1-avsnitt-5?start=auto

Legg inn en kommentar