6 kommentarer til “Abby Martin & Chris Hedges: War, Propaganda & the Enemy Within

 1. Dagfinn Klausen
  15. januar 2017 klokka 15:35

  Kjære Pål, Tar meg vanligvis ikke tid til å lytte til en hel Video. Denne gangen greide jeg ikke avslutte. Takk skal du ha.

  • Anders Persson
   24. januar 2017 klokka 09:51

   Instämmer med Dagfinn. Dock blev jag inte klar över när intervjun gjordes. Verkar ha varit för ett år sedan. Medan Sanders fortfarande var aktuell och Trump inte hade hunnit bli det. Det gör förresten intervjun dubbelt intressant för den väcker tanken på hur Trump kan vara ett försök att undgå en amerikansk revolution, både från vänster och – icke minst – från höger.

 2. Olav H.
  17. januar 2017 klokka 09:05

  Chris Hedges er oftast god. Informasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm, kommenterte dei aukande skilnadene i verda på Dagsnytt i går. Men dei var det vanskeleg å gjere noko med sa ho, vi har jo inga “verdsregjering” som kunne ordne opp i dette…

  https://radio.nrk.no/serie/dagsnytt/NPUB16001117/16-01-2017#

  Som Hedges seier, det er vår fordømte plikt å gjere opprør mot galskapen…

 3. Anders Persson
  24. januar 2017 klokka 10:26

  Christ Hedges referens till Roosevelt och hans varning för revolution i USA 1933 fick mig att minnas en av Hollywoods blockbusters från det året “Golddiggers of 1933” av den populäre regissören Busby Berkeley https://en.wikipedia.org/wiki/Busby_Berkeley I en klassisk sekvens “My forgotten man” https://en.wikipedia.org/wiki/Busby_Berkeley får vi, enligt min mening, en trovärdig bild av stämningarna när depressionen var på botten i USA, men då också sviterna av kriget fortfarande gjorde sig gällande. De “förlorade männen” var inte bara de som dödats i kriget utan också sårats fysiskt och mentalt.

 4. Anders Persson
  24. januar 2017 klokka 18:03

  När jag såg intevjun med Chris Hodges och hans tal om möjlig revolution i USA 1932 så mindes jag Hollywood blockbustern “Golddiggers of 1933” av Busby Berkley, speciellt scenen “My forgotten man” https://www.youtube.com/watch?v=CzMy7-7WV44 Jag tror att scenen togs med i en Hollywoodfilm därför att den dels speglade stämningarna i USA vid den tiden, dels därför att många regissörer och stjärnor på den tiden var socialt radikala, inklusive BB.

  De “förlorade männen” hade inte bara stupat, utan också kommit hem svårt sårade eller psykiskt traumatiserade.

Legg inn en kommentar