– EU trenerer avtale om å få 21 milliarder kroner i bistand fra Norge

0

Norske parlamentarikere fikk vite at EU-parlamentet trenerer avtaler om norske EØS-midler og fiskeeksport for å presse fram lavere toll på EUs landbrukseksport til Norge. Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

På et møte i Strasbourg 14. og 15. desember for parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Liechtenstein, fikk de norske parlamentarikerne et oppsiktsvekkende budskap fra den svenske EU-parlamentarikeren Christofer Fjellner (fra Høyres søsterparti Moderaterna).

– EU-parlamentet kommer til å trenere ratifiseringen av avtalen om fisk og de finansielle bidragene til sosial utjevning for perioden 2014-2021, oppsummerer stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap), fra parlamentarikermøtet.

«De finansielle bidragene» betyr i klartekst norske bevilgninger på 2,3 milliarder euro, ca. 21 milliarder kroner, til utvikling i 15 av EUs medlemsland i perioden 2014-2021.Pengene forlanger EU for å åpne sitt indre marked for Norge gjennom EØS-avtalen.

– Det er ikke særlig til trussel å true med ikke å ratifisere en avtale hvor vi skal betale milliarder til EU. Så jeg syns Fjellner er bråkjekk, sier Hansen til ABC Nyheter.

Fjellner hevdet ifølge Svein Roald Hansen at de heller ikke ville ratifisere avtalene under EU-parlamentets desembersamling, og at dette var for å tvinge fram en kopling mellom disse avtalene og forhandlingene mellom Norge og EU om handel med landbruksvarer.

Det er naturligvis EØS-avtalen som bringer Norge opp i slike situasjoner. Begge de to «regjeringsalternativene» er tilhengere av en EØS-avtale som avstår stadig mer av norsk suverenitet til Brussel og der vi bit for bit tvinges til å ødelegge norske arbeidsplasser og norsk disktriktspolitikk for å underlegge oss EUs krav om fri markedstilganng.

Det viser seg at Norge er det eneste landet innenfor EU/EØS-området som er ratifiserer alle EU-direktiver før deadline. Maken til norsk lydighet og underdanighet finnes altså ikke.

 

Forrige artikkelUSAs enorme våpenstøtte til al-Qaida kommer for en dag
Neste artikkelFredsforsker ikke i tvil: – Aleppo ble helt klart befridd
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).