Ny rekord: mer enn 410.000!

Ny rekord: mer enn 410.000 sidevisninger på steigan.no i november 2016. Ett år på dette nivået ville gitt 5 millioner visninger. I tillegg er en del av artiklene oversatt til engelsk, spansk, tysk og russisk. Det er nå over 3.300 innlegg på nettstedet og det er søkbart slik at man (ganske) lett kan finne gamle artikler. Alle artiklene utstyres med kildehenvisninger og lenker, både for at man kontrollere det jeg skriver og slik at leserne sjøl kan studere dem. Mer enn 90 gjestebloggere har bidratt til nettsidene.

Dette skjer til tross for at jeg har kunnet registrere at det tydeligvis drives en viss sensur og boikott mot steigan.no på nettet og til tross for at jeg ikke har annonser. Ifølge alexa.com lå steigan.no 1143. plass på norgesrankingen mot for eksempel Klassekampen 2044. plass, Minerva 5409, Civita 15.180. I samme periode i fjor var steigan.no en kort stund på ca. 300. plass, men med 100.000 færre sidevisninger enn i år. Dette er kanskje ikke helt eksakt statistkk, og den varierer fra dag til dag, men den forteller i hvert fall at steigan.no er populært, langt over hva en skulle forvente av et enmannsprosjekt på lavbudsjett – uten reklame og statsstøtte.

Det viktigste er kanskje likevel at denne nettavisa nå har tre ganger så mange abonnenter som i fjor. Tilfeldige lesere er fint, men mange faste lesere bygger organisasjon og gjensidige forbindelser. Med litt ekstra drahjelp fra leserne skulle det være mulig å nå 2000 abonnenter til jul – og da lanserer jeg fase 2.

Pål Steigan

Jeg er Pål Steigan, skribent, kulturarbeider, kommunist, kokk og amatørfotograf – jack of all trades, master of none. Send tips og tilbakemeldinger her.

 

  8 kommentarer til “Ny rekord: mer enn 410.000!

 1. Margit Nesland
  1. desember 2016 klokka 20:18

  “The winner takes it all”…. Lykke til videre!

 2. Ullern
  2. desember 2016 klokka 03:44

  “Ny rekord: mer enn 410.000!”

  GratuLErer !-) Igjen.

  Bra artikler og kommentarfelt gir resultater. – Folk er interessert ii fakta og troverdige slutninger. Og vi/de ser MidtStrømsMediene svikte i å informere korrekt, proporsjonalt og relevant.

  Som verden er nå trengs solide faktagrunnlag mer enn noen gang. Se f.eks den konstruerte debatten om “fake news” stjele vår felles offentlige oppmerksomhet fra viktigere saker nå. – Som hvordan evt. skape fred i krigene vi (Norge) deltar i (Afghanistan, Syria via Jordan, elitesoldater på Baltikum). Eller hvordan slutte å forverre miljøkatastrofene som få med makt til å handle skjønner nok til å ekte bry seg om.

  Å stadig fortelle sannhet til folk i maktroller er viktigere nå – enn før 2001 – grunnet de massivt vaiende propagandamytene MSM fylles med. – Fra WMD i Irak til White Helmets i Syria, eller at klimadestruksjonen skyldes økende solaktivitet. Eller at cannabisbruk er farlig mens alkohol er tryggere. Osv. (Alle myte-eksemplene har startet fra USAnterne).

  Bare fortsett sånn, Steigan. – Vår farlige samtid har også store positive tendenser å støtte, slik vi ser når fakta får forrang.
  – Og: “With all its sham, drudgery and broken dreams, it is still a beautiful world.”

  *

  Til sist: Kunne du, Steigan, fortelle nå hva “fase 2” er?

 3. ⒶF
  2. desember 2016 klokka 05:18

  Ti tusen tommeltotta!

 4. 2. desember 2016 klokka 06:54

  Gratulerer så mye! Selv passerte jeg 500.000 sidevisninger i november, etter 5 år. Litt mer enn hva Steigan gjør unna på en måned. Men mange bekker små gjør en stor Å, som man sier, og Steigan er kanskje denne Å’en?

  http://permaliv.blogspot.no/2016/11/permaliv-passerer-500000.html

  Men tatt i betraktning av at jeg driver Norges særeste blogg, er det kanskje ikke så ille 😉

  • Garob
   2. desember 2016 klokka 09:42

   Flott blogg om viktig tema Øyvind!

   Men desverre heilt forgjeves, som Steigans blogg også er ..

   Likevel bra til innvortes bruk, for oss som heilt feilaktig inbiller oss at fornuft og etikk kan få oss til å endre kurs!

   Den menneskeskapte delen av det norske landskapet er så bedrøveleg at kun ein ting som kan berge oss: Ei ny istid..

 5. Leif
  2. desember 2016 klokka 14:16

  Jeg leser ikke systempressen i Norge. Lykke til Pål.

 6. Ivar Vasaasen
  4. desember 2016 klokka 01:41

  Hvem bryr seg?

Legg inn en kommentar