Google og Hillary Clintons kampanje

Det California-baserte selskapet Sourcefed gjorde noen interessante oppdagelser av hvordan Googles søkemotor behandlet søk på Hillary Clinton. Se på denne:

  9 kommentarer til “Google og Hillary Clintons kampanje

 1. Ellen Tveter Deilkås
  9. august 2016 klokka 09:22

  Betryggende at Hillary Clinton har Google på sitt lag. Ingen nyhet at søkemotorene manipulerer etter egne hensyn.Det gjør alle. Heia Hillary.

 2. Ola Henriksen
  9. august 2016 klokka 11:43

  Det mest skremmende, synes jeg, er at vi lever i en kultur der vi (om enn litt oppgitt/trett) godtar slikt.

  *Hva vinner løgneren med løgnen? At menneskene ikke lenger tror at de kan tale sant.*
  Aristoteles

 3. AF
  9. august 2016 klokka 13:05

  Det er for jævlig, for Googles søkealgoritme er i utgangspunktet (kunne vært) en alldeles fabelaktig ting, som i sin tid fullstendig revolusjonerte søk – og med det hele verdensveven og dynamikken i interaksjonen mellom brukerne, og mellom brukerne og teknologien. Det teknologiske potensialet er fantastisk, og faktisk virkemåte i mindre kontroversielle og essensielle sammenhenger er temmelig genial. Det er en grunn til at man sier at definisjonen på “desperat” er når man går til side 2 i Googles søkeresultater. Men de er dessverre godt forankret på The Dark Side, og vi kan bare konstatere at Google fremdeles får omsette oss med hud og hår (det er informasjon om brukerne som er Googles kommersielle produkt) mens vi i trance blar i deres redigerte katalog over verden. Googles etterretningsmessige funksjoner i samarbeidet med NSA osv. er et kapittel for seg, og står i sin grunntenkning forsåvidt godt i stil til dagens positive Hillaryfisering av nettet.

  • 9. august 2016 klokka 16:56

   Her er du igang igjen jo.Det har vært så stille i kommentariatet at det har ikke vært for noe diktatur å regne på en stund.

   • AF
    9. august 2016 klokka 17:13

    En skam for diktaturet. Men det har vært mye sommerrepriser fra vår kjære red. også nå, og jeg har vært litt mer busy selv på andre fronter enn gjennomsnittlig. Men ikke føl Dem trygg fremover. Vi har våre metoder. 🙂

    • Pål Steigan
     9. august 2016 klokka 17:27

     Vel, vel. Fem dager sommerreprise og så har det vært 14 nye artikler på fire-fem dager. Ikke så gæli likevel.

     • AF
      9. august 2016 klokka 17:49

      Et mildt understatement, Pål. Det er så til de grader ikke gæli, vet du. 🙂

 4. veto
  9. august 2016 klokka 17:34

  Apropå Clinton, många kors i taket från svensk MSM ledarsida:

  http://www.skd.se/2016/08/06/vi-lever-i-en-allt-farligare-varld/

 5. 10. august 2016 klokka 14:07

  Jeg begynte å bruke yandex dott kåm. Super når du blir vant med det. Men, det er russisk, og det er jo skumle saker det.

Legg inn en kommentar