Sommerkavalkade 2016 (1): Hvis ikke Stoltenberg stilles for retten, så har loven mistet sin verdi

(Opprinnelig publisert 22. mars 2016)

I disse dager er det fem år siden Norge gikk til krig mot Libya. Under falske påskudd om at det handlet om å hindre folkemord og uten støtte i internasjonal rett gikk Norge til angrep på en av Afrikas mest velfungerende nasjoner og ødela den. Krigen var en forbrytelse mot menneskeheten, og Jens Stoltenberg og hans rødgrønne regjering burde stilles for en internasjonal domstol. Men Stoltenberg bør også stilles for retten i Norge for brudd mot grunnloven og andre norske lover. Dersom det ikke skjer, har loven mistet sin verdi.

Det fantes ikke noe gyldig vedtak om å gå til krig

19. mars 2011 sendte statsministerens kontor (SMK) ut ei kort pressemelding. Den lyder sånn:

“Norge er klar til å sende inntil 6 stk F-16 kampfly for å delta i håndhevelsen av sikkerhetsresolusjon 1973, sier statsminister Jens Stoltenberg.”

Les mer her.

Pål Steigan

Jeg er Pål Steigan, skribent, kulturarbeider, kommunist, kokk og amatørfotograf – jack of all trades, master of none. Send tips og tilbakemeldinger her.

 

  4 kommentarer til “Sommerkavalkade 2016 (1): Hvis ikke Stoltenberg stilles for retten, så har loven mistet sin verdi

 1. 1. august 2016 klokka 16:29

  Det virker som om Stoltenberg er forhåndsdømt, uten rettssak, og bare på grunnlag av påstander uten bevis. Dette lukter psykologer og deres klonende professorer lang vei.

  • 2. august 2016 klokka 20:19

   Kristin Halvorsen har skrevet om det med omstendightene rundt Libyakrigen i boka si, og hun var tett innpå det som skjedde. Den heter Gjennomslag, og du kan låne den på biblioteket. Hun opplevde seg presset .

   • 2. august 2016 klokka 22:05

    Presset fordi hun ville følge riktige prosedyrer som ville ha tatt lang tid å fullføre, mens man var under et stort tidspress for å stanse massemordere og redde liv, eller andre ting? Press er vel en del av politikken, og SV har vel ikke akkurat gjort de helt riktige valgene de siste årene, etter min mening.

Legg inn en kommentar