Utro kvinder skal stenes til døde: – Hvordan holder vi ellers familien samlet?

0

I Danmark er det blitt en viss diskusjon etter TV 2-dokumentaren Moskeerne bag sløret.

I dokumentaren siger imam i Grimhøj Moskeen, Abu Bilal, blant annet: »Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden«

Han har også oppfordret til å slå barn hvis de ikke ber.

Kasem Ahmad, som er tidligere talsmann for Islamisk Trossamfund, sier til DR2 at uttalelsen er helt i orden, fordi imamen bare sier det som står i islam:

Det står vi inde for, og det er vi også stolte over. For det andet har det en præventiv effekt. Hvad er straffen i Danmark, når man begår sex uden for ægteskabet? Ikke nogen. Hvordan holder vi familien sammen? (…) Det her kan forhindre folk i at have sex uden for ægteskabet.

Uttalelsene har utløst en del kraftig retorikk fra partiene på Christiansborg, skriver Politiko:

Integrationsminister Inger Støjberg sagde tidligere på ugen på baggrund af TV2s programmer, at hun ønsker Grimhøj-moskéen »jævnet med jorden«, og Mette Frederiksen har en lukning af moskéen som et af fem forslag til, hvordan ekstrem islamisme skal bekæmpes.

Høyst sannsynlig skjer det ikke noe som helst. I de ortodokse muslimske menighetene formidles det slike holdninger hele tida. Fahad Qereshi i IslamNet sa på et stort massemøte i egen regi at slike standpunkter er gjengs for moderate muslimer, og han inviterer til stadighet ytterliggående islamister til å spre sin ideologi til unge muslimer i Norge. Og noen av dem går Grimhøj-imamen en høy gang. Dette har ikke ført til noen politiske reaksjoner i Norge.

Forrige artikkelUSA vil plassere Patriot-missiler i Sverige
Neste artikkelTerje Tvedt: – Derfor truer godhetstyranniet demokratiet selv
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).