Velkommen Steppeulv(er)!

0

I går 16. februar 2016 så spalta Arbeiderkorrepondanse dagens lys på steigan.no. Den ble åpnet av Steppeulven, som vil være godt kjent for gamle lesere av Klassekampen. Steppeulven skriver om seg sjøl:

Jeg er en norsk langtransportsjåfør, som under navnet Steppeulven skreiv mellom femti og hundre historier i avisa Klassekampen. Fra første halvdel av åttitallet til siste halvdel av nittitallet, med et lite comeback på totusentallet, da Jon M prøvde å gjenopprette arbeideravisa Klassekampen.

Det Steppeulven, Geir Sundet, ikke skriver, er at han også var en av Nordens første bloggere, lenge før ordet var oppfunnet. På den tida da Tron Øgrim skrev Under en stein i skogen skrev Steppeulven en blogg som jeg tror het Sundets TruckStop. Han hadde med seg PC og modem i traileren og skrev stykker fra landeveien. Det var arbeiderjournalistikk av fint merke.

steppeulven

Derfor ble jeg svært glad da Steppeulven kontaktet meg for ei tid tilbake og spurte om jeg kunne tenke meg å ha ei spalte med arbeiderkorrespondanse steigan.no. Klart jeg ville det, og særlig når Steppeulven sjøl ville skrive og ta på seg rollen som redaktør av den spalta.

For det er det vi håper på, Steppeulven og jeg, at de kommer nye steppeulver, at andre arbeidere lar seg inspirere til å bruke dette til å komme med sine tanker, sine observasjoner og sine saker gjennom denne spalta.

Steppeulven skriver: «Klassekampen i forrige århundre var en del av en bevegelse, hvor det å være arbeiderklasse blei høyt verdsatt.» Sånn er det ikke lenger, verken i Klassekampen eller andre aviser. Men vi håper at steigan.no kan bryte trenden.

Et argument som ble brukt mot arbeiderkorrepondansen i Klassekampen var at ikke alt som kom inn var like bra. Og de var det jo ikke, like lite som alle tresiders kronikker fra litteraturvitenskap er det. Det trengs jo en redaktørhånd og det trengs vennlige råd og opplæring. Derfor er jeg spesielt glad for at Steppeulven ikke bare vil skrive sjøl, men at han vil være redaktør for denne spalta. Så bare skriv, fra veien, fra plattformen eller fra sjukehuset. Steppeulven skal lese, vurdere og gi råd og vink, og publisere det beste her. Ambisjonene våre er det i hvert fall ikke noe i veien med, og de henger nært sammen med det jeg så beskjedent har kalt min plan.

Men i første omgang er det altså Steppeulven vi får høre fra. Han har sendt inn et par stykker allerede, men vi skal posjonere dem utover, slik at det blir en slags rytme i det.

Velkommen Ulv, skal bli artig å følge deg!

 

 

Forrige artikkelFallet Assange
Neste artikkelHva vil Yannis Varoufakis og DIEM 25?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).