Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige

0

Alarm om mindre­årige flykt­nin­ger i Sverige: Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige. Ingen vet hvor de blir av. Migrationsverket i Sverige slår alarm på vegne av enslige mindreårige asylsøkere som forsvinner med ukjente personer. Det er ABC Nyheter som skriver dette.

Nettavisa skriver videre:

Særlig på sentralbanestasjonen i Stockholm kommer ukjente personer og plukker opp enslige flyktningebarn, melder Göteborgposten.

Det samme skjer ved ferjeterminalen i Trelleborg.

Immigrasjonsmyndighetene, Migrationsverket, aner ikke hvor mange barn som er forsvunnet på denne måten.

– Kanskje er det slektninger som har tatt dem med seg. Eller så er det venner, bekjente eller helt ukjente mennesker. Vi vet ikke hvem de har blitt med, og det er dypt utilfredsstillende, sier Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson til nyhetsbyrået TT.

Nå går det tydeligvis over stokk og stein i håndteringa av flyktningekrisa. Land etter land har sluttet å registrere flyktningene, og når det skjer et kaotisk mottak som dette, kan svært mye skje. Hva er rettssikerheten til barn som forsvinner på denne måten? Hvem kan garantere at det er folk som vil dem vel, som sørger for at de forsvinner? Hvor er garantien mot menneskesmuglere eller andre kriminelle?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEn marxistisk analyse av Jeremy Corbyns økonomi
Neste artikkelAsylprofittørene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).