Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige

0

Alarm om mindre­årige flykt­nin­ger i Sverige: Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige. Ingen vet hvor de blir av. Migrationsverket i Sverige slår alarm på vegne av enslige mindreårige asylsøkere som forsvinner med ukjente personer. Det er ABC Nyheter som skriver dette.

Nettavisa skriver videre:

Særlig på sentralbanestasjonen i Stockholm kommer ukjente personer og plukker opp enslige flyktningebarn, melder Göteborgposten.

Det samme skjer ved ferjeterminalen i Trelleborg.

Immigrasjonsmyndighetene, Migrationsverket, aner ikke hvor mange barn som er forsvunnet på denne måten.

– Kanskje er det slektninger som har tatt dem med seg. Eller så er det venner, bekjente eller helt ukjente mennesker. Vi vet ikke hvem de har blitt med, og det er dypt utilfredsstillende, sier Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson til nyhetsbyrået TT.

Nå går det tydeligvis over stokk og stein i håndteringa av flyktningekrisa. Land etter land har sluttet å registrere flyktningene, og når det skjer et kaotisk mottak som dette, kan svært mye skje. Hva er rettssikerheten til barn som forsvinner på denne måten? Hvem kan garantere at det er folk som vil dem vel, som sørger for at de forsvinner? Hvor er garantien mot menneskesmuglere eller andre kriminelle?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.