Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige

0

Alarm om mindre­årige flykt­nin­ger i Sverige: Ukjente personer plukker opp ensomme flykt­ninge­barn i Sverige. Ingen vet hvor de blir av. Migrationsverket i Sverige slår alarm på vegne av enslige mindreårige asylsøkere som forsvinner med ukjente personer. Det er ABC Nyheter som skriver dette.

Nettavisa skriver videre:

Særlig på sentralbanestasjonen i Stockholm kommer ukjente personer og plukker opp enslige flyktningebarn, melder Göteborgposten.

Det samme skjer ved ferjeterminalen i Trelleborg.

Immigrasjonsmyndighetene, Migrationsverket, aner ikke hvor mange barn som er forsvunnet på denne måten.

– Kanskje er det slektninger som har tatt dem med seg. Eller så er det venner, bekjente eller helt ukjente mennesker. Vi vet ikke hvem de har blitt med, og det er dypt utilfredsstillende, sier Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson til nyhetsbyrået TT.

Nå går det tydeligvis over stokk og stein i håndteringa av flyktningekrisa. Land etter land har sluttet å registrere flyktningene, og når det skjer et kaotisk mottak som dette, kan svært mye skje. Hva er rettssikerheten til barn som forsvinner på denne måten? Hvem kan garantere at det er folk som vil dem vel, som sørger for at de forsvinner? Hvor er garantien mot menneskesmuglere eller andre kriminelle?

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.