Fel­les­for­bun­det kan komme til å forkaste EØS-avtalen

0

14 av Fellesforbundets avdelinger foreslår for landsmøtet at organisasjonen må jobbe for å få Norge ut av EØS-avtalen. Ti avdelinger argumenterer for å beholde den. Dette skriver ABC Nyheter, som fortsetter:

EØS-avtalen blir kilde til den av de store debattene på landsmøtet til Fellesforbundet som åpner 9. oktober. Hele 24 forslag til vedtak dreier seg om å forkaste eller beholde EØS-avtalen, som har skapt store endringer i norsk arbeidsliv.

Blant avdelingene i forbundet som har sendt inn forslag med uttrykkelig ønske om å beholde eller si opp EØS-avtalen, går flertallet på 14 inn for å jobbe for å få Norge til å si opp avtalen. Ti avdelinger, de aller fleste med et likelydende forslag, mener at det vil skape større problemer enn det løser, å si opp EØS-avtalen.

En av avdelingene, Midt-Gudbrandsdal fagforening, foreslår å utrede alternativer til EØS-avtalen og utsette diskusjonen til det foreligger. Men en slik utredning finnes allerede, finansiert blant annet av Fellesforbundet.

Det går fram av de innkomne forslagene om handelspolitikk til landsmøtet, som ABC Nyheter har gjennomgått.

Fellesforbundet er med sine 148.000 medlemmer LOs største i privat sektor, og har dermed stor innflytelse på hva LO skal mene om EØS-saken.

På bakgrunn av et initiativ fra Fagforbundet, EL & IT Forbundet og Nei til EU ble prosjektet Alternativer til dagens EØS-avtale etablert i februar 2010, med en rekke organisasjoner og forbund som deltakere. Deres rapport finnes her.
Fagbevegelsens motsand mot EØS-avtalen går naturligvis på tvers av hva ledelsen i Arbeiderpartiet ønsker. Dette er da også grunnen til at det har tatt så lang tid å utvikle motstanden, men nå virker det som om den kommer.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.