«Venstresida» i praksis: – Ap-topper var med på å overlate Oslos con­tai­ner­havn til Yilport

0

Fare for sosial dumping i Oslo Havn: Kommunale Oslo Havn har overlatt driften av containerhavna i 20 år til tyrkiske Yilport, som nekter å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet og ikke ansetter organiserte bryggearbeidere. Ap-topper har vært med på vedtakene. Dette skriver nettavisa ABC Nyheter.

Jeg har nevnt denne saka i en tidligere blogg, også med ABC Nyheter som kilde.

… som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten?

Og nå har ABCN gjort akkurat det:

Det viser seg at de omstridte vedtakene i  Oslo Havn KF er gjort med sentrale Arbeiderpartipolitikere som nestledere i styret:

Forhenværende nestleder Beate Synnøve Svenningsen i Oslo Ap satt som nestleder i Oslo Havn mens et hemmelig notat om skvising av bryggerarbeidernes rettigheter ble utarbeidet, et vedtak om å sette containerhavnen ut på anbud ble fattet og valget av Yilport ble besluttet.

Arbeiderpartiets byrådskandidat Raymond Johansen var inntil nylig nestleder i havnestyret som utestengte bryggesjauere anklager for sosial dumping.

– Det forbauser meg hvor langt NHO og en kommunal bedrift som Oslo Havn er villig til å gå. Vi møter veggen, mens oslopolitikerne sitter og ser på.

Det sa bryggesjaueren Anders Wennevold til ABC Nyheter da han og andre havnearbeidere i mai demonstrerte mot sosial dumping i Oslo Havn.

Og nå vet han også at de som kaller seg ledelsen av «venstresida» i Oslo var med på hele prosessen.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.