«Venstresida» i praksis: – Ap-topper var med på å overlate Oslos con­tai­ner­havn til Yilport

0

Fare for sosial dumping i Oslo Havn: Kommunale Oslo Havn har overlatt driften av containerhavna i 20 år til tyrkiske Yilport, som nekter å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet og ikke ansetter organiserte bryggearbeidere. Ap-topper har vært med på vedtakene. Dette skriver nettavisa ABC Nyheter.

Jeg har nevnt denne saka i en tidligere blogg, også med ABC Nyheter som kilde.

… som nestleder i styret finner vi, i følge Brønnøysundregistrene, ingen ringere enn Raymond Johansen, som i følge Klassekampen leder «venstresida» i kampen for å vinne makta i Oslo bystyre. Kunne ikke ABC Nyheter spørre denne «røde» byrådslederkandidaten hva han synes om at styret hans har satt bort Oslo havn til et selskap som er utilgjengelig for offentligheten?

Og nå har ABCN gjort akkurat det:

Det viser seg at de omstridte vedtakene i  Oslo Havn KF er gjort med sentrale Arbeiderpartipolitikere som nestledere i styret:

Forhenværende nestleder Beate Synnøve Svenningsen i Oslo Ap satt som nestleder i Oslo Havn mens et hemmelig notat om skvising av bryggerarbeidernes rettigheter ble utarbeidet, et vedtak om å sette containerhavnen ut på anbud ble fattet og valget av Yilport ble besluttet.

Arbeiderpartiets byrådskandidat Raymond Johansen var inntil nylig nestleder i havnestyret som utestengte bryggesjauere anklager for sosial dumping.

– Det forbauser meg hvor langt NHO og en kommunal bedrift som Oslo Havn er villig til å gå. Vi møter veggen, mens oslopolitikerne sitter og ser på.

Det sa bryggesjaueren Anders Wennevold til ABC Nyheter da han og andre havnearbeidere i mai demonstrerte mot sosial dumping i Oslo Havn.

Og nå vet han også at de som kaller seg ledelsen av «venstresida» i Oslo var med på hele prosessen.

 

 

Forrige artikkelEn ny epok i europeisk historia börjar nu
Neste artikkelDen store verden – og kultursamarbeidet Tolfa / Nesodden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).