86 prosent flere asyl­sø­kere til EU, gjett hvem det er flest av

3
Asylsøkere fra Kososvo kontrolleres i Ungarn

184.815 førstegangs asylsøkere kom til EU de første tre månedene av 2015. Det er 86 prosent fler enn første kvartal i 2014. Det er ABC Nyheter som skriver dette.

Artikkelen bygger på en rapport fra Eurostat som ble publisert 18. juni 2015. Ved siden av den voldsomme veksten i asylsøknader er kanskje det mest overraskende at den største gruppa med asylsøkere ikke kommer fra Syria, men fra Kosovo. 48.900 asylsøkere til EU i første kvartal, eller 26 prosent, kom fra Kosovo. 

Kosovo ble som kjent løsrevet fra Serbia etter NATOs aggressive bombekrig mot Serbia. Norge deltok i 1999 i sin første angrepskrig siden middelalderen. Vi deltok under ledelse av en angivelig kristelig statsminister og en angivelig kristelig utenriksminister. Påskuddet for å gå til denne krigen var å hindre en menneskelig katastrofe, resultatet var å skape en større, dypere og langvarig katastrofe. Ved å kaste NATOs enorme slagkraft inn på den ene sida i en borgerkrig, har man ytterligere forsterket de etniske konfliktene og skapt et nytt folk i landflyktighet. Man skulle angivelig sikre Kosovo som flerkulturell provins og fjerne grunnlaget for etnisk forfølgelse. (Les heftet om Balkankrigen.)

Nå bryter protektoratet Kosovo sammen på tross av alle fagre løfter fra NATO og EU. Det hevdes at over 100.000 mennesker flyktet i første kvartal 2015. Det er i så fall 5,5% av befolkninga, og det er grunn til å tro at det er en stor andel unge mennesker som flykter. Flukten tapper Kosovo for arbeidskraft og talent, og flyktningene er ikke populære der de kommer. ABC Nyheter skriver at den store flyktningestrømmen til Ungarn «gjør at utenriksminister Péter Szijjártó onsdag kunngjorde at regjeringen har bedt innenriksminister Sándor Pintér å sperre grensa til Serbia med et 175 km langt, fire meter høyt gjerde.» Både i Østerrike og Tyskland møter den en kald skulder.

Dette er altså en av de langsiktige virkningene av den kriminelle NATO-krigen mot Serbia, slik som strømmen av flyktninger fra Syria og Libya skyldes Vestens kriger både direkte og via stedfortreder mot disse landa. Også Norge har et stort ansvar for dette.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Kosovarenes tilsynelatende lykke er at Serbia ikke har anerkjent staten Kosovo, og at de derfor i det vesentligste har serbisk pasrett.
  Jeg bor deler av året i Serbia, og har sett busslast etter busslast ankomme Subotica, nær grensen til Ungarn, kanskje fire-fem hundre om dagen de heftigste dagene.
  I Serbia forundres ingen over dette….

 2. Jada Steigan.
  Kosovos løsrivelse ,som konsekvens av ødeleggelsen av Jugoslavia er kjent.
  Men hva kan/bør gjøres,med -migrantsrømmen derfra?
  Er det «forbrytersk» av den ungarske regjering å gjøre jobben,som grensevakt ved Schengens yttergrenser?
  Forøvrig gjelder vel dette med hjerne/arbeidskraftsflukt også for mange land i Afrika.

  Helt kort.:Brain drain var dårlig for 30 år siden.Det er neppe bedre nå. Uansett hvorfor det -migreres-virkningene er ødeleggende ,både for land det -migreres fra og -til.Protestene manifesteres ved flukt til partier,som stadig betegnes som «høyre»-et eller annet.

  Det ser ut til at de partier,bevegelser og personer,som klager over Schengen- og EØS avtalene,gjør det med diametralt motsatt begrunnelse,av de som rammes.her i Europa.De galeste mener at «ingen mennesker er ulovlige.»Og at grensene nærmest er for Fascistiske å regne.De litt mindre gale,mener at det er «sosial dumping» som skal bekjempes.Samtidig som det argumenteres for åpnest mulige grenser,med derpå følgende muligheter for dårligere lønns-og arbeisforhold.Evt. med krav om høyere skatter.

  Konsekvensene av deres politikk,ville være de samme som om Civita vant fram.Det er bare å lese C.Clemet i dagens Aftenpost.
  Forskjellen er bare skatteforslagene.
  Ikke rart ,kanskje,om man sjekker klassebakgrunnen til de angivelige motpoler.Det er det samme småborgerskap.De vil redde sine posisjoner,i en verden i endring.Deres levemåte skal berges,ved å tukte arbeiderklassen.Enda en gang.

 3. Løgn fra NATOs generalsekretær

  Torsdag 11. juni var NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Montenegro for å overtale landets politiske lederskap til medlemskap i NATO. I den forbindelsen holdt han en pressekonferanse i Podgorica. Her uttalte han NATOs beklagelse over de mange sivile drepte under NATOs bombing av Serbia og Montenegro i 1999. Han hevdet at
  NATOs hensikt med bombeangrepene var å beskytte sivile, noe NATO lykkes med i følge Jens Stoltenberg. Han uttalte at NATO gjorde alt de kunne for å spare uskyldige liv, men uheldigvis var det ikke til å unngå.

  Dette er regelrett løgn fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Det er en kjent sak at USA og EU og deres terrororganisasjon NATO kaller sine bombeangrep for human krigføring, – på Balkan, i Afghanistan, i Irak, i Libya og andre steder. En løgn om massakrer i Kosovo-provinsen, ga USA og EU startsignalet til NATOs første humanitære krig med terrorbombing av Serbia og Montenegro. I ettertid vet vi at NATO bevist bombet sivil infrastruktur, – fabrikker, skoler og sykehus. NATO gjorde liten skade på Serbias militære kapasitet, hensikt var å ødelegge landets økonomi. Det var en bevist handling fra USA, EU og NATO og dermed for Norge som aktiv deltaker i NATOs aggressive kriger om ressurser og markedsmakt.

  Jens Stoltenberg har ingen troverdighet når han beklager drapene på tusenvis av uskyldige mennesker i Montenegro og Serbia i 1999. USA og EU fortsetter bruk av NATOs terrorbombing for å nå sine politiske mål. Det er å håpe at Jens Stoltenberg og hans medskyldige en dag skal stå til ansvar for sine ugjerninger.

  Olav Boye
  Drammen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.