Obama vet (antakelig) hvor Kosovo er

0
Kilde: Verdensbanken. Kart: PS

Obama vet (antakelig) hvor Kosovo er

I en skarp polemikk mot folkeavstemninga på Krim-halvøya og mot at løsrivelsen av Krim ble sammenliknet med løsrivelsen av Kosovo fra Serbia, sa Barack Obama:

…Kososvo forlot først Serbia etter en folkeavstemning som ikke var organisert utenfor internasjonal lov, men i nøye samarbeid med FN og med Kosovos naboer. Ikke på langt nær noe av dette skjedde på Krim.

Nå var det ikke noen folkeavstemning i Kosovo. Uavhengighetserklæringen ble vedtatt av provinsforsamlinga i Kosovo – uten noen forutgående folkeavstemning. Avstemningen ble fordømt av det serbiske mindretallet og av Serbia. Dermed var det heller ikke noe samarbeid med FN eller med Kosovos naboer.

Camp Bondsteel i Kosovo er forresten en av USAs største militærbaser.

Nå er det jo ikke så uvanlig at amerikanere har problemer med samtidshistorie og geografi. Da USA angrep Irak var det bare en av sju unge amerikanere som kunne finne Irak på et kart.

Men det er litt mer skummelt når en mann som er i den posisjonen at han kan utslette store deler av menneskeheten ved å trykke på en knapp, har så slette kunnskaper.

Forrige artikkelTyrkia ville angripe seg sjøl som påskudd for krig med Syria
Neste artikkelPaesaggi a Toscana
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).