Lenke

Tyrkia ville angripe seg sjøl som påskudd for krig med Syria

Statsminister Erdogan i Tyrkia har stengt Youtube og Twitter etter at en lydfil fra et hemmelig møte mellom hans nærmeste medarbeidere ble lekket. Og denne gangen handlet det ikke om korrupsjon.

Det var utenriksminister Davutoglu, sikkerhetssjef Fidan, nestkommanderende i hæren Guler og utenriksministerens sekretær Sinirlioglu som møttes.

På møtet diskuterte de fire et forslag om å gjennomføre et falskt angrep på Tyrkia og legge skylda på Al Qaida.

Det går fram av opptaket fra møtet at USAs utenriksminister John Kerry flere ganger har presset Tyrkia for å få landet til å angripe Syria.

I NATO-kretser har man i det siste gjentatt til det kjedsommelige at man har såkalte paragraf 5-forpliktelser, det vil si at et angrep på ett medlemsland er et angrep på alle.

Betyr dette at dersom Tyrkia hadde lagd et falsk angrep på seg sjøl, så ville Norge vært forpliktet til å gå i krig mot Syria?

Det kan kanskje Jens Stoltenberg svare på?

 

  1 kommentar til “Tyrkia ville angripe seg sjøl som påskudd for krig med Syria

 1. Arnljot Ask
  28. mars 2014 klokka 18:27

  Dette er også en del av det innenrikspolitiske spillet i Tyrkia nå foran lokalvalget 30.mars. Erdogan har behov for å samle støtte mot trusler mot Tyrkia, når han nå i lengre tid har vært i hardt vær. Og da også få internasjonal støtte fra USA og NATO..
  Det kurdiske partiet BDP tar også opp denne saka i uttalelsen du ser her:
  http://en.firatnews.com/news/news/bdp-voices-deep-concerns-over-the-intervention-plan-for-syria.htm

  Arnljot Ask

Legg inn en kommentar