Vesten samarbeider med nazistene i Ukraina

0
Oleh Tyahnybok, Svoboda

I en telefonsamtale mellom USAs assisterende utenriksminister Victoria Nuland og USAs ambassadør til Ukraina Geoffrey Pyatt går det fram at USA har en detaljert plan om hvem som skal lede Ukrainas neste regjering og at denne regjeringa skal omfatte det nazistiske Svoboda.

«Fuck the EU!»

Det er hevet over all rimelig tvil at samtalen er autentisk, og den er spesielt pinlig for USA, dels fordi Nuland skjeller ut EU for ikke å være offensive nok og dels fordi hun sa f*ck, som det heter i amerikansk presse. USA kan godt bombe land i grus og styrte valgte regjeringer, men man må ikke bruke slike ord.

Men det som er viktigere er at USA via Nuland legger fram en konkret plan for å erstatte Ukrainas valgte regjering med ei regjering bygd på «the big three», de tre store, som Nuland sier. Og hvem er de?

Det er leder av Fedrelandsforbundet, Arseniy Yatseniuk, leder av Reformalliansen Vitali Klitschko og Svoboda-leder Oleh Tiahnybok. Nuland sier at USA vil ha Yatseniuk som ny regjeringssjef og de to andre som en del av koalisjonen, men utenfor regjering. «Han må snakke med Klitschko og Tianhnybok fire ganger i uka,» sa Nuland for å understreke hvor tett de må samarbeide.

Nuland, som er gift med den erkekonservative hauken Robert Kagan (grunnlegger av Project for the New American Century), gjorde seg bemerket ved å delta i gatedemonstrasjonene i Kiev og dele ut mat (!) til demonstrantene.

Klitschko er Tysklands mann

Det er ingen hemmelighet i Tyskland om at regjeringa der ser på Vitali Klitschko som Ukrainas neste president. Fra Adolf Hitlers tid har Tyskland lange tradisjoner i sin kamp for å kontrollere Ukrainas ressurser og territorium, og nå er de i gang igjen. Under 50. Münchner Sicherheitskonferenz 1. februar 2014 ble det ikke lagt skjul på at Tyskland vil spille en langt mer offensiv militær rolle i framtida enn landet har gjort etter annen verdenskrig. Verken forbundspresident Joachim Gauck, forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) og ikke minst sosialdemokratenes utenriksminister Frank-Walter Steinmeier lot det være noen tvil om at Bundeswehr skal ut og slåss.

At militariseringa av Tyskland skjer med USAs og NATOs støtte går tydelig fram av at utenriksminister John Kerry, EUs president Herman van Rompuy og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen deltok helhjertet på møtet. Et av de temaene som var oppe var nettopp Ukraina. Steinmeier sa: «Her i München skal vi bruke vår felles vekt for å komme nærmere en fredelig løsning i Ukraina.» Når dette tas opp på en konferanse som i hovedsak er viet Tyskland nye offensive militære rolle, vil neppe verken Ukraina eller Russland bli spesielt beroliget av ordene «fredelig løsning», særlig ikke når de ser det i lys av Vestens åpenbare ønske om regimeendring.

Soros-stiftelsen

CIA og stiftelsen til finansmagnaten George Soros, Open Society Institute, har tidligere spilt sentrale roller i de såkalte «fargerevolusjonene», der nettopp oransjerevolusjonen i Ukraina var en av dem. Victoria Nuland har sagt at USA har gitt 5 milliarder dollar til opposisjonen i Ukraina for å trekke landet over til Vesten. Det har skjedd blant annet gjennom National Endowment for Democracy. Soros har en avlegger i Ukraina, og OSI skryter på sine nettsider av at de har bidratt til å gjøre en rekke land til EU-medlemmer, noe de også har som mål i Ukraina.

Strategien går ut på å underminere ikke minst Russlands innflytelse i sine nærområder gjennom manipulerte folkelige opprør. Den folkelige motstanden kan være reell nok, men den blir manipulert og dreid i en retning som tjener Vesten og USA. Hele markedsføringa av den såkalte EuroMaidan som en slags oppfølger til Tahrir-plassen, lukter Soros lang vei. Nazistene brukes til provokasjoner som kan framprovosere voldelig opptrapping fra myndighetene, slik at det eventuelt kan skapes et Gaddafi-øyeblikk.

Yatsenyuk, Tyahnybok og senator John McCain
Yatsenyuk, Tyahnybok og senator John McCain
http://www.businessinsider.com/

…og inn kommer nazistene

Partiet Svoboda er et naziparti av den hitlerske typen. De beundrer Adolf Hitler og Joseph Goebbels. Partiets sjefsideolog, Yuriy Mykhalchyshyn, er en sterk tilhenger av Joseph Goebbles og hyller Holocaust. Han ser på Holocaust som «en lys periode i menneskehetens historie». I 2005 etablerte Mykhalchyshyn «Joseph Goebbels forskningssenter», men endret seinere navn på det til Ernst JüngerI 2010 utga han ei bok der han refererte til Ernst Röhm, Gregor Strasser og Goebbels som ideologiske forbilder.

Partiet er klart anti-jødisk og snakker om å bekjempe den «moskovittisk-jødiske» mafiaen, ikke helt ulikt Hitlers propaganda mot «jødisk-bolsjeviskiske plutokrater». Partiet har programfestet vold som politisk kampmiddel og driver terror mot politiske motstandere.

Oleh Tyahnybok, Svoboda
Oleh Tyahnybok, Svoboda

Dette partiet er det EU, NATO og USA vil ha inn i en framtidig regjeringskoalisjon i Ukraina. Det må være lov å si at ordene om «fred og demokrati» da låter en smule hult.

Les også «Ennå er ikke Ukraina dødt!»

Fredelige demonstranter?

Forrige artikkel«Fuck the EU!»
Neste artikkel«USA har investert 5 milliarder $ i Ukraina»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).