Sosialdemokratene og de konservative i EU 97,1% enige

3

Sosialdemokratene og de konservative i EU 97,1% enige

En rapport som ble utarbeidet av tenketanken Organization for European interstate cooperation undersøkte stemmegivinga i EU-parlamentet i 2010.
I rapporten slås det fast at sosialdemokratene (S&D) og kristeligdemokratene (EPP) var uenige i bare 2,9% av sakene.

Det betyr altså at de var enige i 97,1% av avstemningene.

Ikke så rart at jeg kaller dem Kartellpartiet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Det er ingen overraskelse, sjøl om det er greit å få det bekreftet. En gang ble det hevdet at når sosialdemokratene fikk flertall i EUs besluttende organer, vil vi se et helt annet og solidarisk EU. Det meste av nitti -tallet var det flertall av sosialdemokratiske regjeringer i EU, – et par år hadde de to tredjedelsflertall, men markedsliberalismen ble gjennomført på samme måte som med konservativt flertall. Mine fagforeningskamerater i Storbritannia så ingen forskjell på Thatcher og Blair, Gerhard Schrøder raserte faglig makt i Tyskland og Gro Harlem Brundtland førte Norge inn i EU gjennom EØS-avtalen og en rekke andre avtaler.
    – Vi er for at Norge skal med i EU, for da blir det lettere å føre høyrepolitikk, uttalte Per Kristian Foss. Norge har snart godtatt ni tusen rettsakter, direktiver og forordninger, fra det markedsliberalistiske EU. Det har vært og forsatt er, hundre prosent enighet fra Arbeiderpartiet og Høyre om alt som kommer av nye lover og forskrifter. Det er et unntak, det tredje postdirektivet, hvor Arbeiderpartiets ledelse ble nedstemt av eget landsmøteflertall. Vi hører et lettelsens sukk fra Jens og Jonas, nå som Høyre har ryddet opp i den misforståelsen. Arbeiderpartiet og Høyre er enig om alle rettsaktene fra EU, men i EU er det altså bare nittisyv prosent enighet. I det norske folket er åtti prosent som sier nei til deltakelse i EU. Det betyr at det stor flertall på Stortinget har støtte fra om lag tolv prosent av egne velgere.

    • Olav Boye – «Det betyr at det stor flertall på Stortinget har støtte fra om lag tolv prosent av egne velgere.» Ja, Olav, det har du rett i, og det nedslående for meg i dette er, at for det første gir Tinget blanke fean i hva folket mener. For det andre, det faktum at det norske folk «velger» politikere som gir blanke fean i hva folket mener og vil. Og, la meg legge til en tredje frustrasjon. Landets politikere foretar en kontinuerlig voldtekt på Grunnloven, uten at det får noen som helst følge for lovovertredern. (Jeg har bodd borte fra Norge det meste av mitt liv, men har fått «melding» om at politikere har gjort seg selv immune mot strafferetgslig forfølgelse ifbm de handlinger de utfører, som er lov overtredende. Sant?)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.