– Klimafornekter fikk betalt for å skrive falske rapporter

0

En håndfull forskere som har fremstått som såkalte klimafornektere har fått mye publisitet og blitt trykket til sitt bryst av likesinnede politikere. Det er Dagens Næringsliv som skriver dette:

Nå er imidlertid en av de fremste avslørt som juksemaker. Wei-Hock Soon, kjent som Willie, og forsker på Harvard-Smithsonian Center for Astrofysikk, har lenge hevdet at det er variasjoner i solenergi som for en stor del kan forklare den globale oppvarmingen.

Soon har blant annet vitnet i den amerikanske kongressen og vært «stjerne» på en rekke konferanser for klimafornektere.

DN bygger på denne artikkelen i New York Times.

He has accepted more than $1.2 million in money from the fossil-fuel industry over the last decade while failing to disclose that conflict of interest in most of his scientific papers. At least 11 papers he has published since 2008 omitted such a disclosure, and in at least eight of those cases, he appears to have violated ethical guidelines of the journals that published his work.

Mellom 2002 og 2010 ga konservative dollarmilliardærer rundt 120 millioner dollar til mer enn 100 grupper og institusjoner som ser det som sin oppgave å benekte vitenskapen om menneskeskapte klimaendringer.

Blant de største donorene er de erkekonservative Koch-brødrene. De er også blant bidragsyterne til Willie Soon.

Forrige artikkelHSBC – fra opiumshandel til pengevasking
Neste artikkel– Syriza fortsetter der Samaras slapp. Kommentarer til avtalen mellom Hellas og EU.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).