”EU köper olja av Islamiska staten”

0

”EU köper olja av Islamiska staten”

Den svenske avisa Proletären skriver:

Extremisterna i Islamiska staten (IS) drar in stora pengar på att sälja syrisk och irakisk olja. Det är en plundring med många inblandade. Bland de som köper oljan och bidrar till terrorn finns flera EU-länder. Det säger EU:s ambassadör i Irak Jana Hybaskova.

ekämpandet av Islamiska staten behandlades på ett möte med EU-parlamentets utrikeskommitté i Bryssel 2 september. Jana Hybaskova, EU:s ambassadör i Irak sedan 2011, uttryckte den bestämda uppfattningen att ”oljan är nyckelfrågan”.

Jana Hybaskova är inte den enda som lyfter fram pengarnas roll för Islamiska statens framgångar. De dagliga miljoninkomsterna från oljeexporten har varit och är avgörande för skapandet av det islamistiska kalifatet i delar av Syrien och Irak.

På denne handelen tjener IS 3 millioner dollar om dagen.

Denne profitten er kanskje ikke nok til å drive en islamsk stat, men det er plenty til å drive terror for.

Og både EU og Tyrkia har løyet om dette i forsøk på å skjule at de faktisk er med på å finansiere Den islamske staten.

Forrige artikkelDet går att leva med cancer
Neste artikkelRekordmye drivhusgasser i atmosfæren og i havet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).