Den islamske staten (IS) gir ordre til kjønnslemlestelse i Irak

0

Den islamske staten (IS) gir ordre til kjønnslemlestelse i Irak

Den Islamske Staten (IS) i Irak og Syria har gitt ordre til at alle jenter og kvinner mellom 11 og 46 i og rundt den nordlige irakiske byen Mosul skal bli utsatt for kjønnslemlestelse, melder FN. Al Arabiya, som eies av kongehuset i Saudi-Arabia, har mer. BBC sår imidlertid tvil om hvorvidt fatwaen er ekte.

I følge Associated press har IS også gitt ordre til at alle forretninger skal sørge for at utstillingsdokker både i kvinne- og mannsfigur skal påføres slør. Dette er utfra en ultraortodoks oppfatning av at avbildning av mennesker er forbudt.

Al Arabiya melder også at IS har ødelagt helligdommer for to profeter som anerkjennes både av kristne og muslimer. Det dreier seg om Jonas grav (han som var i «hvalfiskens buk») øst for Mosul. Graven og moskeen knyttet til den ble utstyrt med sprenlegemer og ble så sprengt til en grushaug mens lokalbefolkninga så på. Profeten Daniels grav (han med løvehulen) ble også sprengt av IS og totalt ødelagt.

IS har også utstedt et ultimatum til de kristne i Nord-Irak: «Konverter, betal skatt eller dø!

IS erobret i juni en rekke mindre irakiske oljefelter. Najma og Qayara-feltene nær Mosul og Himreen og Ajil-feltene nær Tikrit gir nå inntekter som bidrar til å finansiere det såkalte kalifatet.

Oljesmugling er derfor stor forretning i Irak, og i motsetning til hva de gjør med helligdommer, er jihadistene svært opptatt av å bevare oljefeltene intakt.

Det er nokså opplagt at akkurat som «noen» har finansiert og væpnet IS, så er det «noen» som samarbeider med dem om å selge olje.

 

Oppdatering 26.07.2014:

Straffes hardt om de ikke bruker burka

Forrige artikkelSatellittkrigen – Norsk militarisering av polområdene og verdensrommet
Neste artikkelTyrkias Erdogan: – Israel begår forbrytelser i Gaza, bør stilles for retten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).