ISIL – Made in the USA

0

ISIL – Made in the USA

De islamistiske jihadistene i Islamic State of the Levant (ISIL)har lagt ut skrytevideoer som angivelig viser grusomme massehenrettelser som de har gjennomført i Irak. De sier at de har begått summariske henrettelser av 1700 fanger. Sjefen for FNs menneskerettsorganisasjon sier at ISIL «nesten sikkert» har begått krigsforbrytelser.

I et forsøk på å skjule sitt eget ansvar for katastrofen som er dagens Irak, har USA fordømt ISILs terror. I virkeligheten er ISIL et Frankensteins monster Made in the US of A.

I 2013 innrømte USA å ha sendt våpen for hundrevis av millioner dollar til opprørere i Syria via Zagreb. I følge rapporter ble 75 flylaster med over 3000 våpenenheter betalt av Saudi-Arabia etter ønsker fra USA. New York Times skrev: «Våpen med fly til Syria, opprørerne styrker seg. Med hjelp fra CIA.»

Der innrømmes det at CIA har støttet arabiske regjeringer og Tyrkia i å gi våpenhjelp til Syria gjennom hundrevis av flylaster via Jordan og Tyrkia. Og disse våpnene har naturligvis havnet i hendene til ISIL.

ISIL gir forresten ut årsrapporter på glanset papir der de skryter av mord og terror, slik at de kan vise investorene hva pengene går til.

 

Forrige artikkelNå kommer fallet i norske oljeinvesteringer
Neste artikkelLa Rocca di Tolfa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).