Bilindustrien i Australia utslettes

0

Bilindustrien i Australia utslettes

Toyota Motor Corp. har bestemt seg for å legge ned all sin bilproduksjon i Australia innen 2017. Hvis det blir slik, vil det bety slutten på all bilproduksjon «down under», siden både Ford Motor Co. og General Motors Co. i fjor annonserte at de kommer til å legge ned.

Toyota startet sin bilproduksjon i Australia i 1963, men skylder nå på høye produksjonskostnader og en sterk australsk dollar når de legger ned. Selskapet har 2500 produksjonsarbeidere i Australia.

 

Forrige artikkelMeningsløse subsidier til el-bilen
Neste artikkelEkstremt høye temperaturer på Svalbard
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).