Steigan på Bjørnsonfestivalen

0

Gå inn i din tid – debattboka som premissleverandør

Bjørnsonfestivalen i Molde setter søkelyset på debattboka som premissleverandør. Torsdag 1.september inviterer vi til en paneldebatt i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

 
En demokratisk offentlighet og et levende ordskifte blir viktigere enn noen gang etter 22. juli.  Forfattere av sakprosa vil være blant dem som kommer til å gå inn i sin tid og analysere og skape debatt rundt terrorangrepene i Oslo og på Utøya.
 
– Det kommer til å skrives enda flere debattbøker i Norge i tiden som kommer, det er viktig å forstå og analysere det som er skjedd, sier Jørgen Lorentzen, styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. 
 
Hvordan kan bøker skape politisk debatt, i en verden preget av kjappe nyheter? Fire debatterende sakprosaforfattere presenterer noen hovedtanker fra sine bøker, hvordan de skriver for å mane til debatt og til å samtale om debattbokas potensial i dag. Etter 22. juli vil Norge mer enn noen sinne trenge bøker som hjelper oss å forstå og som åpner viktige debatter.  Bjørnsonfestivalen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening mener det er viktigere enn noen gang at debattbøkene setter agenda.
 
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening støtter sakprosaforfattere med et eget stipend og vil sette søkelyset på debattbokas kår under Bjørnsonfestivalen i Molde!
Alle som kommer til Bjørnsonfestivalen er ute med nye bøker i 2011:

Nazneen Khan-Østrem, aktuell med ”Utilslørt. Muslimske Råtekster”,

Joakim Hammerlin med” Under en blodig storm – om terror og demokrati”,

Pål Steigan med ”Sammenbruddet” og

Caroline Rugeldal med ”Illegal. papirløs i Norge.”
 
Samtaleleder: Lars Aarønæs i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings styre.
Hvor: Bjørnsonfestivalen i Molde, Rica Seilet Hotel
Når: Torsdag 1. september 12:30 – 14:30
Arrangør: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Forrige artikkelSupermakt på sotteseng
Neste artikkelKina ryster verden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).